Pyszny sos do kanapek, mięs, sera i czego tylko dusza zapragnie.
Ketchup pomidorowo-morelowy
Składniki
- Pomidor 2 szt.
- Cebula 1 szt.
- suszone morele 1/2 szkl.
- Czosnek 1 ząbek
- biały ocet winny 1/2 szkl.
- woda 1/2 szkl.
- cukier 1/4 szkl.
- Gałka muszkatołowa 1/5 łyżeczki
- Sól do smaku
- Pieprz cayenne do smaku
- czerwona słodka papryka do smaku
- Imbir do smaku
- olej lub oliwa
Składniki
- Pomidor 2 szt.
- Cebula 1 szt.
- suszone morele 1/2 szkl.
- Czosnek 1 ząbek
- biały ocet winny 1/2 szkl.
- woda 1/2 szkl.
- cukier 1/4 szkl.
- Gałka muszkatołowa 1/5 łyżeczki
- Sól do smaku
- Pieprz cayenne do smaku
- czerwona słodka papryka do smaku
- Imbir do smaku
- olej lub oliwa

Etapy przygotowania
Cebulę, czosnek, pomidory i morele kroimy w kostkę. Nie musi być drobna. Z pomidorów należy usunąć nasiona.
Do rondla wlewamy oliwę i szklimy na niej cebulę z czosnkiem.
Dodajemy pomidory i morele, wodę, ocet, cukier i przyprawy. Gotujemy aż do zmięknięcia moreli
Wszystko blendujemy i odstawiamy do ostygnięcia
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (6)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 718

Jednogarnkowe danie z wieprzowiną, warzywami i kaszą jęczmienną. Smak zawdzię...
- Francuska
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Buliony
- Kasze i ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Papryka
- Mięso
- Wieprzowina
- Pieczarki
- Przyprawy
- Czosnek
- Szynki
Odsłon: 3938
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 718

Jednogarnkowe danie z wieprzowiną, warzywami i kaszą jęczmienną. Smak zawdzię...
- Francuska
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Buliony
- Kasze i ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Papryka
- Mięso
- Wieprzowina
- Pieczarki
- Przyprawy
- Czosnek
- Szynki
Odsłon: 3938



Składniki
- Pomidor 2 szt.
- Cebula 1 szt.
- suszone morele 1/2 szkl.
- Czosnek 1 ząbek
- biały ocet winny 1/2 szkl.
- woda 1/2 szkl.
- cukier 1/4 szkl.
- Gałka muszkatołowa 1/5 łyżeczki
- Sól do smaku
- Pieprz cayenne do smaku
- czerwona słodka papryka do smaku
- Imbir do smaku
- olej lub oliwa
Cebulę, czosnek, pomidory i morele kroimy w kostkę. Nie musi być drobna. Z pomidorów należy usunąć nasiona.
Do rondla wlewamy oliwę i szklimy na niej cebulę z czosnkiem.
Dodajemy pomidory i morele, wodę, ocet, cukier i przyprawy. Gotujemy aż do zmięknięcia moreli
Wszystko blendujemy i odstawiamy do ostygnięcia
musze wypróbować z tego przepisu - ja taką modrą kapustkę robię z gęsim tłuszczykiem i dodaję odrobinę kminku też jest pychotka
Zrobiłam pycha, dziękuję za przepis :)
Zrobiłam pycha :), dziękuję za przepis
mniam pyszny obiadek az slinka cieknie....
pyszności, uwielbiam taką kapustę i korzystam z Twojego przepisu:)