Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię kopytka, ale takie normalne są trochę nudne. tym razem dodałam trochę zieleniny i mąkę kukurydzianą. wyszły całkiem fajne.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4936
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 113
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4936
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 113
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
ziemniaki obrałam, ugotowałam na parze i jeszcze ciepłe przecisnęłam przez praskę, dodałam mąki, jajka, rozdrobnione blenderem zioła, sól i szybko zagniotłam ciasto. wałkowałam wałeczki i cięłam ukośne kopytka. ja w takiej postaci mrożę, a natychmiastowego spożycia wrzucamy na posolony wrzątek i gotujemy ok. 2 minut od wypłynięcia.