Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię kopytka, ale takie normalne są trochę nudne. tym razem dodałam trochę zieleniny i mąkę kukurydzianą. wyszły całkiem fajne.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8419
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2935
Polecam.
Odsłon: 1659
Polecam.
Odsłon: 486
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8419
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2935
Polecam.
Odsłon: 1659
Polecam.
Odsłon: 486
Składniki
ziemniaki obrałam, ugotowałam na parze i jeszcze ciepłe przecisnęłam przez praskę, dodałam mąki, jajka, rozdrobnione blenderem zioła, sól i szybko zagniotłam ciasto. wałkowałam wałeczki i cięłam ukośne kopytka. ja w takiej postaci mrożę, a natychmiastowego spożycia wrzucamy na posolony wrzątek i gotujemy ok. 2 minut od wypłynięcia.