Do góry

Dodatki Przepis na:

kopytka bazyliowo-pietruszkowe

kopytka bazyliowo-pietruszkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 10

Dodano:

Odsłon: 135

bardzo lubię kopytka, ale takie normalne są trochę nudne. tym razem dodałam trochę zieleniny i mąkę kukurydzianą. wyszły całkiem fajne.

Składniki

  • ziemniaki 0,5 kg
  • mąka pszenna i kukurydziana po 75 g
  • po garści listków bazylii i pietruszki
  • 2 małe jajka,sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
kopytka bazyliowo-pietruszkowe

Przygotowanie

  1. ziemniaki obrałam, ugotowałam na parze i jeszcze ciepłe przecisnęłam przez praskę, dodałam mąki, jajka, rozdrobnione blenderem zioła, sól i szybko zagniotłam ciasto. wałkowałam wałeczki i cięłam ukośne kopytka. ja w takiej postaci mrożę, a natychmiastowego spożycia wrzucamy na posolony wrzątek i gotujemy ok. 2 minut od wypłynięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń