Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 126
Dodano: 21.05.2017
Odsłon: 621
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie:
- Awokado: z dojrzałego awokado wybieramy łyżka miąższ. Aby to zrobić musimy przekroić awokado wzdłuż, obrócić połówki według płaszczyzny krojenia o 90 stopni i mamy rozpołowione. Aby wyjąć pestkę możemy wbić w nią (delikatnie by sienie skaleczyć) nóż lub wyjąć podczas wybierania miąższu łyżką. Awokado rozgniatamy widelcem dzięki czemu będą wyczuwalne jego kawałki,
- papryczki: odcinamy końce, przepoławiamy, usuwamy gniazda nasienne a resztę kroimy w paski które następnie drobno siekamy,
- cebula: kroimy ja w drobną kostkę,
- pomidor: po usunięciu miejsca po ogonku kroimy w drobną kostkę.
Łączenie:
Do naczynia w którym mamy awokado, dorzucamy posiekane papryczki, pomidora i cebulę. Mieszamy. Następnie dodajemy kolendrę (u mnie suszone liście), wyciśnięty sok z 1/2 cytryny doprawiamy solą. Całość mieszamy.
Z czym zjemy?
Tak przygotowaną salsę możemy podać do nachos, ale również do smarowania na pieczywie z twarogiem z którym idealnie się komponuje.
Przepis na chleb wieloziarnisty znajdziecie wśród moich przepisów pod adresem:
https://smaker.pl/przepis-chleb-wieloziarnisty,126151,maksiu78.html
Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)