Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój dodatek będący własną odmianę meksykańskiego Guacamole. Smaczny o bardzo ciekawym smaku dodatek do kanapek, nachos...
Idealna na różne okazje
Odsłon: 60
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 349
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 228
Idealna na różne okazje
Odsłon: 60
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 349
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 228
Składniki
Przygotowanie: - Awokado: z dojrzałego awokado wybieramy łyżka miąższ. Aby to zrobić musimy przekroić awokado wzdłuż, obrócić połówki według płaszczyzny krojenia o 90 stopni i mamy rozpołowione. Aby wyjąć pestkę możemy wbić w nią (delikatnie by sienie skaleczyć) nóż lub wyjąć podczas wybierania miąższu łyżką. Awokado rozgniatamy widelcem dzięki czemu będą wyczuwalne jego kawałki,
- papryczki: odcinamy końce, przepoławiamy, usuwamy gniazda nasienne a resztę kroimy w paski które następnie drobno siekamy, - cebula: kroimy ja w drobną kostkę, - pomidor: po usunięciu miejsca po ogonku kroimy w drobną kostkę.
Łączenie: Do naczynia w którym mamy awokado, dorzucamy posiekane papryczki, pomidora i cebulę. Mieszamy. Następnie dodajemy kolendrę (u mnie suszone liście), wyciśnięty sok z 1/2 cytryny doprawiamy solą. Całość mieszamy.
Z czym zjemy? Tak przygotowaną salsę możemy podać do nachos, ale również do smarowania na pieczywie z twarogiem z którym idealnie się komponuje. Przepis na chleb wieloziarnisty znajdziecie wśród moich przepisów pod adresem: https://smaker.pl/przepis-chleb-wieloziarnisty,126151,maksiu78.html Smacznego