Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałym dodatkiem do chipsów ziemniaczanych robionych w domu jest pikantny sos pomidorowy.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1762
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 47
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1594
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1762
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 47
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1594
Składniki
Obrać cebulę i 3 ząbki czosnku, posiekać bardzo drobno i zeszklić na patelni z 1 łyżką oliwy. Dodać całe pomidory w zalewie, dwie suszone, roztarte w palcach papryki chili i przyprawić do smaku solą i szczyptą cukru. Sos gotować na małym ogniu z dodatkiem 2 łyżek octu, aż nieco zgęstnieje. Wówczas należy sos zdjąć z ognia, zmiksować i odstawić do ostygnięcia.
Obrać cebulę i 3 ząbki czosnku, posiekać bardzo drobno i zeszklić na patelni z 1 łyżką oliwy. Dodać całe pomidory w zalewie, dwie suszone, roztarte w palcach papryki chili i przyprawić do smaku solą i szczyptą cukru. Sos gotować na małym ogniu z dodatkiem 2 łyżek octu, aż nieco zgęstnieje. Wówczas należy sos zdjąć z ognia, zmiksować i odstawić do ostygnięcia.