Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do różnorakich obiadów, smakuje jak tradycyjna surówka znana Wam nam wszystkim z "chńskich" restauracji. Prosta w przygotowaniu i naprawdę smaczna!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 786
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 786
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
W pierwszym kroku szatkujemy kapustę, a marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa odstawiamy, połączone ze sobą w misce. Następnie przygotowujemy zalewę. Olej, ocet, sól i cukier zagotowujemy razem, tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści. Zalewamy surówkę zalewą i pozostawiamy w misce do momentu, kiedy całkowicie ostygnie, pamiętając, że należy ją co jakiś czas dokładnie zamieszać. Po schłodzeniu w lodówce surówka jest gotowa do podania.