Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż, który sam w sobie może być jednogarnkowym, wegańskim daniem, bądź może być serwowany jako dodatek do ryby lub mięsa.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 116
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 26
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 116
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 26
Składniki
Na patelnie wylać olej, wrzucić posiekana drobno cebulkę, i pokrojonego w kosteczkę selera naciowego zeszklić. Dodać czosnek i curry. Przesmażyć. Wrzucić suchy ryz i smażyć około 1 minuty. Zalać gorącym bulionem warzywnym, przykryć i zmniejszyć ogień do minimum. Gdy płyn zostanie do połowy wchłonięty przez ryż dorzucić rodzynki i orzechy. Gotować aż ryż będzie miękki i wpije cały płyn. Zestawić z ognia i zostawić na około 15 minut. Jeśli chcemy aby danie było ostrzejsze możemy zwiększyć ilość curry wg uznania.