Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos beszamelowy

Sos beszamelowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 9

Dodano:

Odsłon: 309

Przepis na sos beszamelowy

Składniki

  • 6 łyżek masła
  • 6 łyżek mąki
  • 3 szklanki mleka
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatałowa
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sos beszamelowy

Przygotowanie

  1. Masło rozpuszczamy na małym ogniu w garnuszku.

  2. Na tłuszcz sypiemy mąkę i mieszamy.

  3. Po połączeniu mąki z masłem dolewamy mleko i mieszamy do zgęstnienia.

  4. Ściągamy z ognia i doprawiamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń