Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 301
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4370
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3611
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30414
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 301
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4370
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3611
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30414
Składniki
Cumier utrzyj z zółtkami na puszystą, jasnożółtą masę.
Następnie połącz ją z mąką ziemniaczaną.
Nie przerywając ucierania, wąskim strumieniem stopniowo wlewaj wrzące mleko do sosu tak, aby powoli się podgrzał.
Powstałą masę przelej do teflonowego rondla i postaw na średnim ogniu.Podgrzewając, mieszaj delikatnie drewanianą łopatką (należy sięgać do dna rondla i mieszać przy ściankach, aż sos zgestnieje i będzie pokrywał wypukłą stronę łyżki, tworząc kremową wartswę).Nie dopuść, by się zagotował - temp. nie powinna przekraczać 75st.
Gorący sos przecedź przez sito i połącz z ekstraktem waniliowym, rumem i masłem.