Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1466
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1189
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1318
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 964
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1466
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1189
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1318
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 964
Składniki
Cumier utrzyj z zółtkami na puszystą, jasnożółtą masę.
Następnie połącz ją z mąką ziemniaczaną.
Nie przerywając ucierania, wąskim strumieniem stopniowo wlewaj wrzące mleko do sosu tak, aby powoli się podgrzał.
Powstałą masę przelej do teflonowego rondla i postaw na średnim ogniu.Podgrzewając, mieszaj delikatnie drewanianą łopatką (należy sięgać do dna rondla i mieszać przy ściankach, aż sos zgestnieje i będzie pokrywał wypukłą stronę łyżki, tworząc kremową wartswę).Nie dopuść, by się zagotował - temp. nie powinna przekraczać 75st.
Gorący sos przecedź przez sito i połącz z ekstraktem waniliowym, rumem i masłem.