Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli grill to obowiązkowo na stole pojawiają się smaczne dodatki. W tym roku postanowiłam zrobić sos BBQ na bazie czereśni. Lubię takie połączenie: pikantny smak chili z czereśniową nutą. Myślę, że z powodzeniem może zastąpić nasz poczciwy ketchup czy musztardę podczas weekendowego grillowania i doda nowego smaku i „pikanterii” do mięsa czy warzyw. W tym roku czereśnie są wyjątkowo soczyste i słodkie więc zapraszam do spróbowania nowego czereśniowego sosu BBQ.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Wydrylowane czereśnie, przecier pomidorowy, sos sojowy, miód i papryki suszone zmiksować na gładką masę Cebule pokroić na drobną kosteczkę i podsmażyć na złoto na patelni Dodać wyciśnięty czosnek i podsmażyć kolejną minutę
Dolać sos na patelnię, zmniejszyć gaz i gotować aż sos stanie się gesty około 4-5 minut Jeśli lubimy aksamitne gładkie sosy to można teraz jeszcze raz zmiksować w blenderze, ja pominęłam ten krok bo lubię, czuć drobinki cebulki w sosie Najlepiej smakuje jako dodatek do hamburgerów, grillowanego mięsa czy pieczonych warzyw