Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli grill to obowiązkowo na stole pojawiają się smaczne dodatki. W tym roku postanowiłam zrobić sos BBQ na bazie czereśni. Lubię takie połączenie: pikantny smak chili z czereśniową nutą. Myślę, że z powodzeniem może zastąpić nasz poczciwy ketchup czy musztardę podczas weekendowego grillowania i doda nowego smaku i „pikanterii” do mięsa czy warzyw. W tym roku czereśnie są wyjątkowo soczyste i słodkie więc zapraszam do spróbowania nowego czereśniowego sosu BBQ.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17075
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5544
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 322
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 1819
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17075
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5544
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 322
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 1819
Składniki
Wydrylowane czereśnie, przecier pomidorowy, sos sojowy, miód i papryki suszone zmiksować na gładką masę Cebule pokroić na drobną kosteczkę i podsmażyć na złoto na patelni Dodać wyciśnięty czosnek i podsmażyć kolejną minutę
Dolać sos na patelnię, zmniejszyć gaz i gotować aż sos stanie się gesty około 4-5 minut Jeśli lubimy aksamitne gładkie sosy to można teraz jeszcze raz zmiksować w blenderze, ja pominęłam ten krok bo lubię, czuć drobinki cebulki w sosie Najlepiej smakuje jako dodatek do hamburgerów, grillowanego mięsa czy pieczonych warzyw