Dodatki Przepis na:
Sos czosnkowy do filetow z ryby

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 6
Dodano: 18.09.2010
Odsłon: 6431
Składniki
- czosnek, 2 zabki
- bulka zwykla, 1
- mojonez, jedna trzecia sloika
- platki migdalow ( moga byc migdaly pokrojone w slupki)
- sol, pieprz do smaku
- sok z cytryny, pare kropel
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Bulke musimy namoczyc w mleku, nastepnie odcisnac ja i zdjac z niej skorke, wlozyc do blendera, dodac czosnek i sok z cytryny. Wszystko razem miksujemy , na koniec doparwiamy sola i pieprzem dodajac migdaly. Sos wstawiamy do lodowki na 15 minut. Jezeli ktos woli bardziej czosnkowy smak moze dodac wiecej czosnku.
-
Bulke musimy namoczyc w mleku, nastepnie odcisnac ja i zdjac z niej skorke, wlozyc do blendera, dodac czosnek i sok z cytryny. Wszystko razem miksujemy , na koniec doparwiamy sola i pieprzem dodajac migdaly. Sos wstawiamy do lodowki na 15 minut. Jezeli ktos woli bardziej czosnkowy smak moze dodac wiecej czosnku.
Komentarze do przepisu (0)