Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos czosnkowy zawiera jeden dodatkowy składnik, który odróżnia go od innych sosów czosnkowych. dzięki temu jego smak jest pełniejszy i po prostu lepszy ;-) Polecam!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
Składniki
Czosnek kroimy na mniejsze kawałki/trzemy na tarce.
Ser feta kruszymy albo kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki przekładamy do wysokiego naczynia i miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji.
Jeżeli ktoś pragnie mieć sos czosnkowo – ziołowy (np. koperkowy) wystarczy dodać do niego odpowiednie zioła i zmiksować. Najlepiej smakuje po 1 h spędzonej w lodówce. Jeśli nie zauważyliście tajnym składnikiem jest ser typu feta ;-) Nadaje dla sosu treściwego głębokiego smaku. Pamiętajcie by już dodatkowo go nie solić – ser jest wystarczająco słony.