Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos czosnkowy zawiera jeden dodatkowy składnik, który odróżnia go od innych sosów czosnkowych. dzięki temu jego smak jest pełniejszy i po prostu lepszy ;-) Polecam!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7840
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 282
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3054
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7840
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 282
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3054
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Składniki
Czosnek kroimy na mniejsze kawałki/trzemy na tarce.
Ser feta kruszymy albo kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki przekładamy do wysokiego naczynia i miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji.
Jeżeli ktoś pragnie mieć sos czosnkowo – ziołowy (np. koperkowy) wystarczy dodać do niego odpowiednie zioła i zmiksować. Najlepiej smakuje po 1 h spędzonej w lodówce. Jeśli nie zauważyliście tajnym składnikiem jest ser typu feta ;-) Nadaje dla sosu treściwego głębokiego smaku. Pamiętajcie by już dodatkowo go nie solić – ser jest wystarczająco słony.