Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos czosnkowy zawiera jeden dodatkowy składnik, który odróżnia go od innych sosów czosnkowych. dzięki temu jego smak jest pełniejszy i po prostu lepszy ;-) Polecam!
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
Czosnek kroimy na mniejsze kawałki/trzemy na tarce.
Ser feta kruszymy albo kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki przekładamy do wysokiego naczynia i miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji.
Jeżeli ktoś pragnie mieć sos czosnkowo – ziołowy (np. koperkowy) wystarczy dodać do niego odpowiednie zioła i zmiksować. Najlepiej smakuje po 1 h spędzonej w lodówce. Jeśli nie zauważyliście tajnym składnikiem jest ser typu feta ;-) Nadaje dla sosu treściwego głębokiego smaku. Pamiętajcie by już dodatkowo go nie solić – ser jest wystarczająco słony.