Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos czosnkowy zawiera jeden dodatkowy składnik, który odróżnia go od innych sosów czosnkowych. dzięki temu jego smak jest pełniejszy i po prostu lepszy ;-) Polecam!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1030
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104855
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1030
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104855
Składniki
Czosnek kroimy na mniejsze kawałki/trzemy na tarce.
Ser feta kruszymy albo kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki przekładamy do wysokiego naczynia i miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji.
Jeżeli ktoś pragnie mieć sos czosnkowo – ziołowy (np. koperkowy) wystarczy dodać do niego odpowiednie zioła i zmiksować. Najlepiej smakuje po 1 h spędzonej w lodówce. Jeśli nie zauważyliście tajnym składnikiem jest ser typu feta ;-) Nadaje dla sosu treściwego głębokiego smaku. Pamiętajcie by już dodatkowo go nie solić – ser jest wystarczająco słony.