Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 772
Dodano: 29.10.2010
Odsłon: 1086
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Ogórka i grzyby ścieramy na drobnrj tarce(jak ktoś woli może być na dużej)odsączamy,cebule drobno kroimy.Dodajemy do majonezu wymieszanego z musztardą i przyprawami i gotowy sos do kanapek.
Można dodać różne inne pikle:paporykę marynowaną pieczoną bez skóry,patisony,oliwki czarne lub zielone.Świeżą cebulę zastąpić marynowaną a grzyby leśne-pieczarkami.Można dodać też kiszoną kapustę ale trzeba ją bardzo drobno posiekać.
Ogórka i grzyby ścieramy na drobnrj tarce(jak ktoś woli może być na dużej)odsączamy,cebule drobno kroimy.Dodajemy do majonezu wymieszanego z musztardą i przyprawami i gotowy sos do kanapek.
Można dodać różne inne pikle:paporykę marynowaną pieczoną bez skóry,patisony,oliwki czarne lub zielone.Świeżą cebulę zastąpić marynowaną a grzyby leśne-pieczarkami.Można dodać też kiszoną kapustę ale trzeba ją bardzo drobno posiekać.
Można też zrobić w tym sosie śledzia.
Dobrze też sie komponuje z salatką z patisona.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Paulla 30 października 2010Zgłoś do usunięcia
Literóweczka ;) benzynowych :) pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz