Do góry

Dodatki Przepis na:

sos duńsko-tatarski

sos duńsko-tatarski

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 772

Dodano:

Odsłon: 1087

dodają podobny do HOT-DOG-ów na stacjach benzynowych

Składniki

  • majonez, 200ml
  • musztarda, 1łyżeczka
  • ogórki konserwowe, 4szt
  • grzyby marynowane (leśne,same kapelusze), 6szt
  • cebula(średnia), 1szt
  • curry, 1/2łyżeczki
  • kurkuma, 1/2łyżeczki
  • pieprz
> 6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
sos duńsko-tatarski

Przygotowanie

  1. Ogórka i grzyby ścieramy na drobnrj tarce(jak ktoś woli może być na dużej)odsączamy,cebule drobno kroimy.Dodajemy do majonezu wymieszanego z musztardą i przyprawami i gotowy sos do kanapek.

  2. Można dodać różne inne pikle:paporykę marynowaną pieczoną bez skóry,patisony,oliwki czarne lub zielone.Świeżą cebulę zastąpić marynowaną a grzyby leśne-pieczarkami.Można dodać też kiszoną kapustę ale trzeba ją bardzo drobno posiekać.

  3. Ogórka i grzyby ścieramy na drobnrj tarce(jak ktoś woli może być na dużej)odsączamy,cebule drobno kroimy.Dodajemy do majonezu wymieszanego z musztardą i przyprawami i gotowy sos do kanapek.

  4. Można dodać różne inne pikle:paporykę marynowaną pieczoną bez skóry,patisony,oliwki czarne lub zielone.Świeżą cebulę zastąpić marynowaną a grzyby leśne-pieczarkami.Można dodać też kiszoną kapustę ale trzeba ją bardzo drobno posiekać.

  5. Można też zrobić w tym sosie śledzia.

  6. Dobrze też sie komponuje z salatką z patisona.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: patison

Zobacz więcej

Polecane przepisy: patisony

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń