Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ŁATWY , PYSZNY , PROSTY W PRZYGOTOWANIU , DOSKONAŁE UZUPEŁNIENIE ZIEMNIAKÓW PURE I MIĘS
Danie dla amatorów makaronów z sosem, pyszne :)
Odsłon: 1001
Tradycyjne mielone w gęstym sosie z pieczarkami a do tego kasza lub ryż i pys...
Odsłon: 347
Składniki
Pieczarki umyć i pokroić w kostkę średniej wielkości tak żeby w sosie pływały w miarę duże kawałki grzybów , cebule również kroimy w kostkę. Wszystko wsypujemy do głębokiej patelni jeśli ktoś nie ma to do garnka(ja preferuje patelnie ) Dodajemy łyżkę wody sól oraz pieprz i smażymy. Dopóki pieczarki nie będą odpowiednio miękkie dla nas samych. Nie muszą mieć określonej miękkości. Ale jeżeli ktoś robi pierwszy raz to około 45 minut smażymy. Potem dodajemy śmietanę i serek pokrojony na 5 części żeby się łatwiej topił. Sos nabierze pięknego brązowego koloru. Jest bardzo wyrazisty w smaku i bardzo kremowy. Jeśli wyjdzie za gęsty dodać troszkę wody lub mleka jeśli za rzadki mąkę rozpuszczona w wodzie żeby nie utworzyły sie grudki. UWAGA ! czasem w czasie smażenia może być mało wody a pieczarki mogą być jeszcze twarde należy to kontrolować i dolewać wody. Zapach spalonych grzybów jest bardzo nieprzyjemny. ;] SMACZNEGO
Przepisy Dodatki
Dodatki
Pasta do chleba z makreli w oleju.
Dodatki
Masło
Dodatki
Czipsy truskawkowe
Dodatki
Sos cumberland
Pasta do chleba z makreli w oleju.
Pasta do chleba zrobiona jest z makreli w oleju z dodatkiem pokrojonej drobno...
Odsłon: 175
Masło
Nie ma to jak domowe masło, lekkie o śmietankowym smaku i łatwiej rozsmarowuj...
Odsłon: 144