Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ŁATWY , PYSZNY , PROSTY W PRZYGOTOWANIU , DOSKONAŁE UZUPEŁNIENIE ZIEMNIAKÓW PURE I MIĘS
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7949
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 327
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3287
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7949
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 327
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3287
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 605
Składniki
Pieczarki umyć i pokroić w kostkę średniej wielkości tak żeby w sosie pływały w miarę duże kawałki grzybów , cebule również kroimy w kostkę. Wszystko wsypujemy do głębokiej patelni jeśli ktoś nie ma to do garnka(ja preferuje patelnie ) Dodajemy łyżkę wody sól oraz pieprz i smażymy. Dopóki pieczarki nie będą odpowiednio miękkie dla nas samych. Nie muszą mieć określonej miękkości. Ale jeżeli ktoś robi pierwszy raz to około 45 minut smażymy. Potem dodajemy śmietanę i serek pokrojony na 5 części żeby się łatwiej topił. Sos nabierze pięknego brązowego koloru. Jest bardzo wyrazisty w smaku i bardzo kremowy. Jeśli wyjdzie za gęsty dodać troszkę wody lub mleka jeśli za rzadki mąkę rozpuszczona w wodzie żeby nie utworzyły sie grudki. UWAGA ! czasem w czasie smażenia może być mało wody a pieczarki mogą być jeszcze twarde należy to kontrolować i dolewać wody. Zapach spalonych grzybów jest bardzo nieprzyjemny. ;] SMACZNEGO