Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ŁATWY , PYSZNY , PROSTY W PRZYGOTOWANIU , DOSKONAŁE UZUPEŁNIENIE ZIEMNIAKÓW PURE I MIĘS
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 132
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13316
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2623
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3778
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 132
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13316
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2623
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3778
Składniki
Pieczarki umyć i pokroić w kostkę średniej wielkości tak żeby w sosie pływały w miarę duże kawałki grzybów , cebule również kroimy w kostkę. Wszystko wsypujemy do głębokiej patelni jeśli ktoś nie ma to do garnka(ja preferuje patelnie ) Dodajemy łyżkę wody sól oraz pieprz i smażymy. Dopóki pieczarki nie będą odpowiednio miękkie dla nas samych. Nie muszą mieć określonej miękkości. Ale jeżeli ktoś robi pierwszy raz to około 45 minut smażymy. Potem dodajemy śmietanę i serek pokrojony na 5 części żeby się łatwiej topił. Sos nabierze pięknego brązowego koloru. Jest bardzo wyrazisty w smaku i bardzo kremowy. Jeśli wyjdzie za gęsty dodać troszkę wody lub mleka jeśli za rzadki mąkę rozpuszczona w wodzie żeby nie utworzyły sie grudki. UWAGA ! czasem w czasie smażenia może być mało wody a pieczarki mogą być jeszcze twarde należy to kontrolować i dolewać wody. Zapach spalonych grzybów jest bardzo nieprzyjemny. ;] SMACZNEGO