Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zależności od sytułacji sos można: - podać z makaronem spagetti lub penne - zapiec w lazanii lub z penne - użyć jako dodatek do pizzy
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 901
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5497
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8668
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17791
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 901
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5497
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8668
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17791
Składniki
Pokrojoną cebulę i czosnek zeszklić na oliwie, trzeba uważać żeby nie przypalić czosnku bo zamiast słodki będzie gorzki. Następnie dodajemy mięso i przyprawiamy solą, papryką, chilli oraz ziołami (zamiast soli może być przyprawa uniwersalna - np.Warzywko). Wysmażyć mięso często mieszając. Następnie dodajemy pomidory i warzywa (każdy według własnego uznania, lepiej dodać warzywa ze słoika niż mrożone - oszczędnoś czasu). Mieszamy, po czym dodajemy: - wersja dla początkujących - sos włoski - wersja dla zaawansowanych - ketchup, koncentrat i przyprawiamy do smaku. Jeżeli chcecie uzyskać sos bardzo pikantny polecam przy dużej ilości chilli dodać łyżeczkę kakao to podkreśli ostrość. Wszystko przykrywamy pokrywą i dusimy ok. 2 godziny. W zależności od potrzeb sos może byćbardziej lub mniej gęsty, dodając odrobine wody.