Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 245
Dodano: 29.01.2008
Odsłon: 1648
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Pokrojoną cebulę i czosnek zeszklić na oliwie, trzeba uważać żeby nie przypalić czosnku bo zamiast słodki będzie gorzki. Następnie dodajemy mięso i przyprawiamy solą, papryką, chilli oraz ziołami (zamiast soli może być przyprawa uniwersalna - np.Warzywko). Wysmażyć mięso często mieszając. Następnie dodajemy pomidory i warzywa (każdy według własnego uznania, lepiej dodać warzywa ze słoika niż mrożone - oszczędnoś czasu). Mieszamy, po czym dodajemy: - wersja dla początkujących - sos włoski - wersja dla zaawansowanych - ketchup, koncentrat i przyprawiamy do smaku. Jeżeli chcecie uzyskać sos bardzo pikantny polecam przy dużej ilości chilli dodać łyżeczkę kakao to podkreśli ostrość. Wszystko przykrywamy pokrywą i dusimy ok. 2 godziny. W zależności od potrzeb sos może byćbardziej lub mniej gęsty, dodając odrobine wody.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)