Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super sosik do ryżu i mięska gotowanego, duszonego.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 472
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 234
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9618
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1118
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4453
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 472
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 234
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9618
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1118
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4453
Składniki
Z masła i mąki robimy zasmażkę i stopniowo dolewamy zimny rosołek ( tak jak się robi sos beszamelowy) gęstość sosu zależy od Was. Natępnie zdejmujemy z ognia i do gorącego dodajemy surowe żółtka cały czas mieszając ( nie gotujemy), na koniec dodajemy sok z cytryny w w razie potrzeby przyprawiamy. Smacznego!