Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7966
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1304
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13748
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7966
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1304
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13748
Składniki
Wstawiamy wodę i gotujemy makaron, w osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu, przygotowując w tym czasie sos.
Wstawiamy wodę i gotujemy makaron, w osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu, przygotowując w tym czasie sos.
Na oleju podsmażamy chwilę cebulkę, drobno posiekaną.
Na oleju podsmażamy chwilę cebulkę, drobno posiekaną.
Dodajemy szpinak i przez kilka minut dusimy go razem z cebulką i przyprawami.
Dodajemy szpinak i przez kilka minut dusimy go razem z cebulką i przyprawami.
Zdejmujemy z ognia i dodajemy jogurt, dokładnie mieszamy.
Zdejmujemy z ognia i dodajemy jogurt, dokładnie mieszamy.
Przygotowanym sosem polewamy makaron, lub mieszamy wszystko razem (jak kto lubi).