Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67590
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1871
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67590
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1871
Składniki
Wstawiamy wodę i gotujemy makaron, w osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu, przygotowując w tym czasie sos.
Wstawiamy wodę i gotujemy makaron, w osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu, przygotowując w tym czasie sos.
Na oleju podsmażamy chwilę cebulkę, drobno posiekaną.
Na oleju podsmażamy chwilę cebulkę, drobno posiekaną.
Dodajemy szpinak i przez kilka minut dusimy go razem z cebulką i przyprawami.
Dodajemy szpinak i przez kilka minut dusimy go razem z cebulką i przyprawami.
Zdejmujemy z ognia i dodajemy jogurt, dokładnie mieszamy.
Zdejmujemy z ognia i dodajemy jogurt, dokładnie mieszamy.
Przygotowanym sosem polewamy makaron, lub mieszamy wszystko razem (jak kto lubi).