Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos z łososia

Sos z łososia

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 18

Dodano:

Odsłon: 689

Szybkie i smaczne ;)

Składniki

  • łosoś wędzony na zimno (może być sałatkowy), 200g
  • cebula, średnia
  • pieczarki, 200g
  • śmietana, 200ml
  • czosnek, 3 ząbki
  • bazylia, sól pieprz, do smaku
  • olej, do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sos z łososia

Przygotowanie

  1. Na odrobinie oleju podsmażyć łososia aż zmieni kolor na jaśniejszy. Następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulkę i pokrojone pieczarki - posolić. Dusić aż do skutku ( miękka cebulka i pieczarki). Doprawić pieprzem , bazylią i rozgniecionym czosnkiem – dodać śmietankę – gdy za bardzo lejkie zagęścić wodą z mąką lub poczekać aż odparuje ;) Podawać z makaronem – ilość i rodzaj wedle upodobania ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń