Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podobne surówki można często spotkać w restauracjach orientalnych. Mają specyficzny, tajemniczy i charakterystyczny smak. Od tej chwili możemy ją mieć u siebie w domu. polecam.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 34
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 355
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 34
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 355
Składniki
Kapustę pokroić w piórka, marchewki zetrzeć na grubych oczkach.
Zalewę z oleju, octu, wody, czosnku, soli, cukru, podgrzać, mieszając rozpuścić składniki.
Kapustę wymieszaną z marchewką zalać ciepłą zalewą. Odstawić do lodówki do schłodzenia. Podając, można posypać po wierzchu rozdrobnionymi orzechami włoskimi. Idealnie pasuje do dań mięsnych z ryżem.