Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka chińska z kapusty

Surówka chińska z kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 109

Dodano:

Odsłon: 7281

Podobne surówki można często spotkać w restauracjach orientalnych. Mają specyficzny, tajemniczy i charakterystyczny smak. Od tej chwili możemy ją mieć u siebie w domu. polecam.

Składniki

  • 1 mała kapusta biała
  • 2 marchewki
  • 1 szklanka oleju
  • 1/2 szklanki octu
  • 1/2 szklanki wody
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka soli
  • 3/4 szklanki cukru
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka chińska z kapusty

Przygotowanie

  1. Kapustę pokroić w piórka, marchewki zetrzeć na grubych oczkach.

  2. Zalewę z oleju, octu, wody, czosnku, soli, cukru, podgrzać, mieszając rozpuścić składniki.

  3. Kapustę wymieszaną z marchewką zalać ciepłą zalewą. Odstawić do lodówki do schłodzenia. Podając, można posypać po wierzchu rozdrobnionymi orzechami włoskimi. Idealnie pasuje do dań mięsnych z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń