Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 178

Dodano:

Odsłon: 20348

Cześć, dzisiaj chciałbym pokazać Wam fajny przepis na surówkę z białej kapusty, którą można przechowywać w lodówce śmiało 3 tygodnie ;)

Składniki

  • 3,5 kg białej kapusty
  • 2 marchewki
  • 3 cebule
  • 250 ml oleju
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z białej kapusty

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy, marchewki ścieramy i cebulkę kroimy w piórka. Tak przygotowane składniki zalewamy szklanką oleju i zostawiamy na około godzinę.

  2. Przygotowanie zalewy:
    1 szklanka octu
    1 szklanka cukru
    4 szklanki wody przegotowanej
    4 ząbki czosnku przecisnąć przez praskę
    2,5 łyżki soli

    Tak przygotowaną zalewę doprowadzamy do wrzenia.
    Kiedy nasza kapusta z resztą składników przeleżała sobie zalana olejem przez godzinkę, zalewamy gorącą zalewą całość naszej surówki.

    Zostawiamy całość jeszcze na godzinkę, aby lepiej się przegryzła.
    Po godzinie surówkę przekładamy do pojemników, pamiętajmy żeby surówka w pojemniku była zalana zalewą wtedy cały czas będzie świeża i unikniemy jej zepsucia.

  3. Jeśli Wasza surówka trafiła już do pojemników, umieszczamy ją w lodówce i możemy się cieszyć pyszną surówką przez około 3 tygodnie ;)

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń