Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć, dzisiaj chciałbym pokazać Wam fajny przepis na surówkę z białej kapusty, którą można przechowywać w lodówce śmiało 3 tygodnie ;)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 425
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2777
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 915
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1663
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14493
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 425
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2777
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 915
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1663
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14493
Składniki
Kapustę szatkujemy, marchewki ścieramy i cebulkę kroimy w piórka. Tak przygotowane składniki zalewamy szklanką oleju i zostawiamy na około godzinę.
Przygotowanie zalewy: 1 szklanka octu 1 szklanka cukru 4 szklanki wody przegotowanej 4 ząbki czosnku przecisnąć przez praskę 2,5 łyżki soli Tak przygotowaną zalewę doprowadzamy do wrzenia. Kiedy nasza kapusta z resztą składników przeleżała sobie zalana olejem przez godzinkę, zalewamy gorącą zalewą całość naszej surówki. Zostawiamy całość jeszcze na godzinkę, aby lepiej się przegryzła. Po godzinie surówkę przekładamy do pojemników, pamiętajmy żeby surówka w pojemniku była zalana zalewą wtedy cały czas będzie świeża i unikniemy jej zepsucia.
Jeśli Wasza surówka trafiła już do pojemników, umieszczamy ją w lodówce i możemy się cieszyć pyszną surówką przez około 3 tygodnie ;) Smacznego!