Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa surówka z kapusty odpowiednia do dań mięsnych i wegetariańskich
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 165
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3882
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 300
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 649
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 165
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3882
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 300
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 649
Składniki
Kapustę poszatkować lub pokroić w cienkie paseczki, włożyć do miski, posolić i wymieszać. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie "dusić" kapustę tak aby puściła sok.
Marchew zetrzeć na tarce i dodać do kapusty.
Cebulę pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Aby cebula była lekko strawna należy ją wcześniej pokroić i posypać solą, a następnie odcisnąć.
Wszystkie składniki wymieszać i dodać przyprawy: ocet, cukier, pieprz i ewentualnie sól, jeśli za mało dodano do kapusty. Dodać koper, ale niekoniecznie. Można też dodać trochę oliwy lub oleju, ale nie jest to konieczne.