Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa surówka z kapusty odpowiednia do dań mięsnych i wegetariańskich
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 204
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3134
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 950
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 736
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 204
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3134
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 950
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 736
Składniki
Kapustę poszatkować lub pokroić w cienkie paseczki, włożyć do miski, posolić i wymieszać. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie "dusić" kapustę tak aby puściła sok.
Marchew zetrzeć na tarce i dodać do kapusty.
Cebulę pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Aby cebula była lekko strawna należy ją wcześniej pokroić i posypać solą, a następnie odcisnąć.
Wszystkie składniki wymieszać i dodać przyprawy: ocet, cukier, pieprz i ewentualnie sól, jeśli za mało dodano do kapusty. Dodać koper, ale niekoniecznie. Można też dodać trochę oliwy lub oleju, ale nie jest to konieczne.