Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa surówka z kapusty odpowiednia do dań mięsnych i wegetariańskich
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15754
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4754
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 436
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15754
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4754
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 436
Składniki
Kapustę poszatkować lub pokroić w cienkie paseczki, włożyć do miski, posolić i wymieszać. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie "dusić" kapustę tak aby puściła sok.
Marchew zetrzeć na tarce i dodać do kapusty.
Cebulę pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Aby cebula była lekko strawna należy ją wcześniej pokroić i posypać solą, a następnie odcisnąć.
Wszystkie składniki wymieszać i dodać przyprawy: ocet, cukier, pieprz i ewentualnie sól, jeśli za mało dodano do kapusty. Dodać koper, ale niekoniecznie. Można też dodać trochę oliwy lub oleju, ale nie jest to konieczne.