Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na trochę, jak twierdzę, odchudzony i zdrowszy sos serowy do nachos. Nie ma w nim tony masła, śmietany 30% i serków topionych więc chyba nie jest z nim tak źle.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 479
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 330
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 479
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 330
Składniki
Rozgrzewamy olej i na gorący wsypujemy mąkę, natychmiast zmniejszamy ogień mieszamy nie pozwalając jej się przypalić. Po około minucie wlewamy mleko i czekamy, aż całość zagotuje się i zgęstnieje, mieszajcie czasem, żeby na pewno mąka się nie przypaliła. Następnie minimalizujemy ogień lub całkiem wyłączamy, zależy jak długo Wasza płytka utrzymuje ciepło. Dodajemy sos sojowy, przeciśnięty ząbek czosnku i podzielony na mniejsze kawałki ser ( jeśli chcecie możecie go zetrzeć, wtedy szybciej się rozpuści), mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy. Zakładając, że do tej pory palnik wciąż był włączony, teraz należy go wyłączyć i dodać pozostałe składniki tj. kurkumę i chilli, a także opcjonalnie sól i pieprz. Wystarczy przelać do miseczki i gotowe! Smacznego!