Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ograniczam nabiał, a przede wszystkim żółty ser (ech te kalorie). Jednak tym razem miałam ochotę na sos serowy, najlepiej dużo sosu i jeszcze żeby był zdrowy i nie odbił się na mojej wadze i…. Pewnie chcecie mi napisać, że równie dobrze mogłabym chcieć gwiazdkę z nieba, ale znalazłam rozwiązanie idealne dla mnie, jak zwykle weganie przyszli z pomocą i zainspirowali mnie, przygotujcie się więc na moją ostatnią obsesję. Idealny, zdrowy sos serowy- bez sera.
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 483
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 483
Składniki
Obieramy marchewkę i ziemniaki, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy aż będą bardzo miękkie ( u mnie zajmuje to ok 35 minut). Przeciskamy czosnek i jeśli istnieje taka potrzeba roztapiamy olej. Odcedzamy z wody marchewkę i ziemniaki. Wszystkie składniki umieszczamy w pojemniku, w którym zblendujemy je na masę. Ja używam zwykłego, ręcznego blendera i radzi sobie doskonale. Na koniec dodajemy jeszcze trochę soli i pieprzu, według własnego uznania, sugeruję jednak dodać minimalnie więcej niż zwykle, sos musi być wyrazisty. I już! Łatwy w przygotowaniu i zdrowy wegański sos „serowy”, nie tylko do nachos, gotowy! Smacznego!