Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie myślałam, że zupa migdałowa może być taka pyszna! W sumie, nigdy jej nie jadłam, ale też jakoś specjalnie do mnie nie przemawiała sama idea tej zupy. Zrobiłam jakoś tak bez przekonania, a tu szok! Ten zapach, smak, delikatność... Zachwyciła mnie pod każdym względem!
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 164
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 948
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8753
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3083
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 164
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 948
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8753
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3083
Składniki
Do gotującego się rosołu wsypujemy rozdrobnione blenderem na kaszkę migdały. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 30 minut. Uwaga: w pierwszej fazie - 5-10 min- należy zupy dokładnie pilnować bo może kipieć. Po 30 minutach do migdałowego wywaru dodajemy śmietankę kremówkę. Należy to zrobić następująco, aby nic się nie zważyło. Śmietankę mieszamy najpierw w miseczce z częścią gorącej zupy, następnie delikatnie dodajemy do garnka. Gotujemy całość jeszcze 15 do 20 minut. Podajemy z grzankami.