Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie myślałam, że zupa migdałowa może być taka pyszna! W sumie, nigdy jej nie jadłam, ale też jakoś specjalnie do mnie nie przemawiała sama idea tej zupy. Zrobiłam jakoś tak bez przekonania, a tu szok! Ten zapach, smak, delikatność... Zachwyciła mnie pod każdym względem!
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 3153
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 295
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 147
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 3153
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 295
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 147
Składniki
Do gotującego się rosołu wsypujemy rozdrobnione blenderem na kaszkę migdały. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 30 minut. Uwaga: w pierwszej fazie - 5-10 min- należy zupy dokładnie pilnować bo może kipieć. Po 30 minutach do migdałowego wywaru dodajemy śmietankę kremówkę. Należy to zrobić następująco, aby nic się nie zważyło. Śmietankę mieszamy najpierw w miseczce z częścią gorącej zupy, następnie delikatnie dodajemy do garnka. Gotujemy całość jeszcze 15 do 20 minut. Podajemy z grzankami.