Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie myślałam, że zupa migdałowa może być taka pyszna! W sumie, nigdy jej nie jadłam, ale też jakoś specjalnie do mnie nie przemawiała sama idea tej zupy. Zrobiłam jakoś tak bez przekonania, a tu szok! Ten zapach, smak, delikatność... Zachwyciła mnie pod każdym względem!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 690
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 690
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Składniki
Do gotującego się rosołu wsypujemy rozdrobnione blenderem na kaszkę migdały. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 30 minut. Uwaga: w pierwszej fazie - 5-10 min- należy zupy dokładnie pilnować bo może kipieć. Po 30 minutach do migdałowego wywaru dodajemy śmietankę kremówkę. Należy to zrobić następująco, aby nic się nie zważyło. Śmietankę mieszamy najpierw w miseczce z częścią gorącej zupy, następnie delikatnie dodajemy do garnka. Gotujemy całość jeszcze 15 do 20 minut. Podajemy z grzankami.