Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie myślałam, że zupa migdałowa może być taka pyszna! W sumie, nigdy jej nie jadłam, ale też jakoś specjalnie do mnie nie przemawiała sama idea tej zupy. Zrobiłam jakoś tak bez przekonania, a tu szok! Ten zapach, smak, delikatność... Zachwyciła mnie pod każdym względem!
Polecam.
Odsłon: 245
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 347
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 707
Polecam.
Odsłon: 245
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 347
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 707
Składniki
Do gotującego się rosołu wsypujemy rozdrobnione blenderem na kaszkę migdały. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 30 minut. Uwaga: w pierwszej fazie - 5-10 min- należy zupy dokładnie pilnować bo może kipieć. Po 30 minutach do migdałowego wywaru dodajemy śmietankę kremówkę. Należy to zrobić następująco, aby nic się nie zważyło. Śmietankę mieszamy najpierw w miseczce z częścią gorącej zupy, następnie delikatnie dodajemy do garnka. Gotujemy całość jeszcze 15 do 20 minut. Podajemy z grzankami.