Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja babeczek jajecznych to szybka do wykonania, pożywna i zdrowa przekąska.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5850
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 49
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5850
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 49
Składniki
Szynkę i warzywa kroimy w kosteczkę. Jajka roztrzepujemy dodając pieprz i sól.
Gdy już wszystko mamy przygotowane potrzebujemy foremek jak na mufinki. Mogą być każdego rodzaju ( papierowe, metalowe, silikonowe). Składniki ( warzywa i szynkę) wkładamy do pustych foremek. Następnie jak zostaną wypełnione zalewany jest do połowy roztrzepanymi jajkami. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Po wyjęciu ich z foremek ja podaję te babeczki w następujący sposób : rukole rozkładam na talerzu a następnie babeczki jajeczne. Smacznego !!!!