Do góry

Przekąski Przepis na:

Babeczki jajeczne

Babeczki jajeczne

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 26

Dodano:

Odsłon: 5007

Propozycja babeczek jajecznych to szybka do wykonania, pożywna i zdrowa przekąska.
Reklama
Reklama
Babeczki jajeczne

Przygotowanie

  1. Szynkę i warzywa kroimy w kosteczkę. Jajka roztrzepujemy dodając pieprz i sól.

  2. Gdy już wszystko mamy przygotowane potrzebujemy foremek jak na mufinki. Mogą być każdego rodzaju ( papierowe, metalowe, silikonowe). Składniki ( warzywa i szynkę) wkładamy do pustych foremek. Następnie jak zostaną wypełnione zalewany jest do połowy roztrzepanymi jajkami. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni.

  3. Po wyjęciu ich z foremek ja podaję te babeczki w następujący sposób :
    rukole rozkładam na talerzu a następnie babeczki jajeczne.



    Smacznego !!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewus71 31 lipca 2015 Wspaniałe babeczki jajeczne ...
SMAKOWICIE się prezentują )

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń