Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja babeczek jajecznych to szybka do wykonania, pożywna i zdrowa przekąska.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15687
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4721
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 392
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2954
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15687
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4721
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 392
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2954
Składniki
Szynkę i warzywa kroimy w kosteczkę. Jajka roztrzepujemy dodając pieprz i sól.
Gdy już wszystko mamy przygotowane potrzebujemy foremek jak na mufinki. Mogą być każdego rodzaju ( papierowe, metalowe, silikonowe). Składniki ( warzywa i szynkę) wkładamy do pustych foremek. Następnie jak zostaną wypełnione zalewany jest do połowy roztrzepanymi jajkami. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Po wyjęciu ich z foremek ja podaję te babeczki w następujący sposób : rukole rozkładam na talerzu a następnie babeczki jajeczne. Smacznego !!!!