Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja babeczek jajecznych to szybka do wykonania, pożywna i zdrowa przekąska.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 701
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 64
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 253
Przepyszne smarowidło do pieczywa, z awokado, serka wiejskiego i zielonych ol...
Odsłon: 63
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 701
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 64
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 253
Przepyszne smarowidło do pieczywa, z awokado, serka wiejskiego i zielonych ol...
Odsłon: 63
Składniki
Szynkę i warzywa kroimy w kosteczkę. Jajka roztrzepujemy dodając pieprz i sól.
Gdy już wszystko mamy przygotowane potrzebujemy foremek jak na mufinki. Mogą być każdego rodzaju ( papierowe, metalowe, silikonowe). Składniki ( warzywa i szynkę) wkładamy do pustych foremek. Następnie jak zostaną wypełnione zalewany jest do połowy roztrzepanymi jajkami. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Po wyjęciu ich z foremek ja podaję te babeczki w następujący sposób : rukole rozkładam na talerzu a następnie babeczki jajeczne. Smacznego !!!!