Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja babeczek jajecznych to szybka do wykonania, pożywna i zdrowa przekąska.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 63
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 142
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 402
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 257
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 63
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 142
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 402
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 257
Składniki
Szynkę i warzywa kroimy w kosteczkę. Jajka roztrzepujemy dodając pieprz i sól.
Gdy już wszystko mamy przygotowane potrzebujemy foremek jak na mufinki. Mogą być każdego rodzaju ( papierowe, metalowe, silikonowe). Składniki ( warzywa i szynkę) wkładamy do pustych foremek. Następnie jak zostaną wypełnione zalewany jest do połowy roztrzepanymi jajkami. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Po wyjęciu ich z foremek ja podaję te babeczki w następujący sposób : rukole rozkładam na talerzu a następnie babeczki jajeczne. Smacznego !!!!