Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażan zapiekany z serem i sosem pomidorowym
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 931
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 931
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Składniki
Bakłażan pokroić w pół cm. plastry, posolić i odstawić na chwolę aż wyjdzie rosa. podsmażyć je na patelni najlepiej grillowej( ale i na zwykłej jest dobrze). Podsmażyć cebulkę, wrzucić pomidory, i przyprawy, chili w/g uznania. gotować sos do odparowania soku. Ma być gesty aby nie sciekał z bakłażana. Rozłożyc plasty na bleszkę, posmarowac sosem,plaster sera bakłażan , sos i plaster sera , tak po dwie lub trzy warstwy bakłażana, jak cieńsze plastry to można i cztery warstwy. Zapiec w piekarniku do zezłocenia sera Jeśli został nam sos pomidorowy to można nim dodatkowo polewać upieczone zapiekanki w/g gustu jak kro lubi. Czasem w zezonie dodaję jeszcze po kawałku cukini. Smacznego.