Do góry

Przekąski Przepis na:

Bakłażan zapiekany

Bakłażan zapiekany

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 88

Dodano:

Odsłon: 2289

Bakłażan zapiekany z serem i sosem pomidorowym

Składniki

  • 2 bakłażany,1 puszka pomidorów, 1cebula , 300gm. mocarella
  • sól, pieprz, chili.
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bakłażan pokroić w pół cm. plastry, posolić i odstawić na chwolę aż wyjdzie rosa. podsmażyć je na patelni najlepiej grillowej( ale i na zwykłej jest dobrze).
    Podsmażyć cebulkę, wrzucić pomidory, i przyprawy, chili w/g uznania.
    gotować sos do odparowania soku. Ma być gesty aby nie sciekał z bakłażana.
    Rozłożyc plasty na bleszkę, posmarowac sosem,plaster sera bakłażan , sos i plaster sera , tak po dwie lub trzy warstwy bakłażana, jak cieńsze plastry to można i cztery warstwy. Zapiec w piekarniku do zezłocenia sera Jeśli został nam sos pomidorowy to można nim dodatkowo polewać upieczone zapiekanki w/g gustu jak kro lubi. Czasem w zezonie dodaję jeszcze po kawałku cukini. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń