Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażan zapiekany z serem i sosem pomidorowym
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Bakłażan pokroić w pół cm. plastry, posolić i odstawić na chwolę aż wyjdzie rosa. podsmażyć je na patelni najlepiej grillowej( ale i na zwykłej jest dobrze). Podsmażyć cebulkę, wrzucić pomidory, i przyprawy, chili w/g uznania. gotować sos do odparowania soku. Ma być gesty aby nie sciekał z bakłażana. Rozłożyc plasty na bleszkę, posmarowac sosem,plaster sera bakłażan , sos i plaster sera , tak po dwie lub trzy warstwy bakłażana, jak cieńsze plastry to można i cztery warstwy. Zapiec w piekarniku do zezłocenia sera Jeśli został nam sos pomidorowy to można nim dodatkowo polewać upieczone zapiekanki w/g gustu jak kro lubi. Czasem w zezonie dodaję jeszcze po kawałku cukini. Smacznego.