Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 315
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 226
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3326
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 315
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 226
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3326
Składniki
Boczek ponakłuwać nożem i powkładać połówki ząbków czosnku.Natrzeć solą,pieprzem,przyprawą do mięs,czosnkiem granulowanym oraz majerankiem. Na wierzch poukładać półplasterki cebuli.Odstawić do lodówki na noc.
Boczek włożyć do naczynia żaroodpornego,podlać szklanką wody.Piec ok.1,5godz w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni.Pod koniec pieczenia naczynie można otworzyć żeby boczek ładnie się przyrumienił. Smacznego!