Do góry

Przekąski Przepis na:

Boczek pieczony

Boczek pieczony

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 165

Dodano:

Odsłon: 5966

Pysznie pachnący czosnkiem

Składniki

  • 1,5 kg surowego boczku
  • 1 cebula
  • 6 ząbków czosnku
  • przyprawa do mięs Knorr
  • majeranek
  • czosnek granulowany
  • sól,pieprz
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Boczek ponakłuwać nożem i powkładać połówki ząbków czosnku.Natrzeć solą,pieprzem,przyprawą do mięs,czosnkiem granulowanym oraz majerankiem. Na wierzch poukładać półplasterki cebuli.Odstawić do lodówki na noc.

  2. Boczek włożyć do naczynia żaroodpornego,podlać szklanką wody.Piec ok.1,5godz w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni.Pod koniec pieczenia naczynie można otworzyć żeby boczek ładnie się przyrumienił.



    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń