Przekąski Przepis na:
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
brokul(u mnie rowniez kalafior) ugotuj w wodzie z sola i cukrem,maslo rozpusc i wsyp make podsmaz chwilke by maka stracila smak surowizny.
rozprowadz to mlekiem i zagotuj.
zmniejsz ogien i dodaj smietane
dopraw do smaku i wkroj swiezy koperek.
polej brokuly sosem i wcinaj;) smacznego;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Davidoff 28 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam brokuł w białym sosie :) Robię taki tylko, że z jogurtem i przyprawiam odrobinką czosnku :)Pozdrawiam :)
1 Kto głosował? | Odpowiedz

arturosz 28 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Ten biały sos nazywa się sosem Beszamelowym, należy go jednak dodatkowo przyprawić gałką muszkatołową i w mojej wersji jeszcze kilka kropel cytryny. Jest to idealny sos do zapiekania, więc proponuję polane nim warzywa posypać startym parmezanem, lub innym serem i włożyć na kilkanaście minut do gorącego piekarnika. Czasem dodaję do tego szynkę pokrojoną w słupki lub zamarynowane i podsmażone kawałki fileta drobiowego.To jest dopiero rewelka.
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 27 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Brzmi interesujaco!2 Kto głosował? | Odpowiedz

margo21 27 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
przepis brzmi i wygląda ciekawie!8 Kto głosował? | Odpowiedz