Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 111
Dodano: 07.02.2010
Odsłon: 1174
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Z mleka, jajka i mąki zrobić ciasto nalesnikowe. Dodać pokruszoną kostkę rosołową (ciasto powinno być nieco gęstsze niż na zwykłe nalesniki)
Cebulę obrać, pokroić na plastry (ok. 1 cm) i usunąć ich środek. Rozgrzać olej w garnku. Krążki dokładnie maczać w cieście. Wrzucić na wrzący olej, gdy zrobią się rumiane odwrócić.
Po usmażeniu wyciągnąć i ułożyć na papierowym ręczniku. Podawać ciepłe z ketchupem lub ketchupem wymieszanym z majonezem i przyprawami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Romma 16 października 2010Zgłoś do usunięcia
wreszcie znalazłam przepis to jest wspaniały dodatek do drugiego dania0 Kto głosował? | Odpowiedz