Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cabulowa wyżyna sztuki kulinarnej ;)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3788
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 724
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3788
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 724
Składniki
Z mleka, jajka i mąki zrobić ciasto nalesnikowe. Dodać pokruszoną kostkę rosołową (ciasto powinno być nieco gęstsze niż na zwykłe nalesniki)
Cebulę obrać, pokroić na plastry (ok. 1 cm) i usunąć ich środek. Rozgrzać olej w garnku. Krążki dokładnie maczać w cieście. Wrzucić na wrzący olej, gdy zrobią się rumiane odwrócić.
Po usmażeniu wyciągnąć i ułożyć na papierowym ręczniku. Podawać ciepłe z ketchupem lub ketchupem wymieszanym z majonezem i przyprawami.