Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cabulowa wyżyna sztuki kulinarnej ;)
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1681
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 252
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 568
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1681
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 252
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 568
Składniki
Z mleka, jajka i mąki zrobić ciasto nalesnikowe. Dodać pokruszoną kostkę rosołową (ciasto powinno być nieco gęstsze niż na zwykłe nalesniki)
Cebulę obrać, pokroić na plastry (ok. 1 cm) i usunąć ich środek. Rozgrzać olej w garnku. Krążki dokładnie maczać w cieście. Wrzucić na wrzący olej, gdy zrobią się rumiane odwrócić.
Po usmażeniu wyciągnąć i ułożyć na papierowym ręczniku. Podawać ciepłe z ketchupem lub ketchupem wymieszanym z majonezem i przyprawami.