Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z szynką jest na tyle uniwersalną przekąską, że możesz je zaserwować jako śniadanie na ciepło, kolację albo przystawkę. Najlepiej smakuje na ciepło. Nie trzeba dodawać do niego sosów.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2453
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 102
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2453
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 102
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Składniki
Ciasto francuskie rozłóż na blacie. Rozsmaruj ketchup i musztardę na całej powierzchni, zostawiając około centymetr od każdej krawędzi. Teraz ułóż, zaczynając od dołu, cztery plastry szynki, następnie cztery plastry sera, ponownie szynkę i ser. Posiekaj cebulę w drobną kostkę. Rozłóż na całej powierzchni ciasta. Posól i popieprz.
Zawiń z ciasta rulon. Podziel na około 10 części. Ułóż na blaszce do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza i piecz około 15-20 minut.