Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z szynką jest na tyle uniwersalną przekąską, że możesz je zaserwować jako śniadanie na ciepło, kolację albo przystawkę. Najlepiej smakuje na ciepło. Nie trzeba dodawać do niego sosów.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1250
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 457
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3415
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1009
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1250
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 457
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3415
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1009
Składniki
Ciasto francuskie rozłóż na blacie. Rozsmaruj ketchup i musztardę na całej powierzchni, zostawiając około centymetr od każdej krawędzi. Teraz ułóż, zaczynając od dołu, cztery plastry szynki, następnie cztery plastry sera, ponownie szynkę i ser. Posiekaj cebulę w drobną kostkę. Rozłóż na całej powierzchni ciasta. Posól i popieprz.
Zawiń z ciasta rulon. Podziel na około 10 części. Ułóż na blaszce do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza i piecz około 15-20 minut.