Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z szynką jest na tyle uniwersalną przekąską, że możesz je zaserwować jako śniadanie na ciepło, kolację albo przystawkę. Najlepiej smakuje na ciepło. Nie trzeba dodawać do niego sosów.
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 39
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 168
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1383
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 39
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 168
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1383
Składniki
Ciasto francuskie rozłóż na blacie. Rozsmaruj ketchup i musztardę na całej powierzchni, zostawiając około centymetr od każdej krawędzi. Teraz ułóż, zaczynając od dołu, cztery plastry szynki, następnie cztery plastry sera, ponownie szynkę i ser. Posiekaj cebulę w drobną kostkę. Rozłóż na całej powierzchni ciasta. Posól i popieprz.
Zawiń z ciasta rulon. Podziel na około 10 części. Ułóż na blaszce do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza i piecz około 15-20 minut.