Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z szynką jest na tyle uniwersalną przekąską, że możesz je zaserwować jako śniadanie na ciepło, kolację albo przystawkę. Najlepiej smakuje na ciepło. Nie trzeba dodawać do niego sosów.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1132
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5666
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8763
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18167
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1132
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5666
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8763
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18167
Składniki
Ciasto francuskie rozłóż na blacie. Rozsmaruj ketchup i musztardę na całej powierzchni, zostawiając około centymetr od każdej krawędzi. Teraz ułóż, zaczynając od dołu, cztery plastry szynki, następnie cztery plastry sera, ponownie szynkę i ser. Posiekaj cebulę w drobną kostkę. Rozłóż na całej powierzchni ciasta. Posól i popieprz.
Zawiń z ciasta rulon. Podziel na około 10 części. Ułóż na blaszce do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza i piecz około 15-20 minut.