Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z szynką jest na tyle uniwersalną przekąską, że możesz je zaserwować jako śniadanie na ciepło, kolację albo przystawkę. Najlepiej smakuje na ciepło. Nie trzeba dodawać do niego sosów.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18142
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4073
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 676
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 340
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18142
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4073
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 676
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 340
Składniki
Ciasto francuskie rozłóż na blacie. Rozsmaruj ketchup i musztardę na całej powierzchni, zostawiając około centymetr od każdej krawędzi. Teraz ułóż, zaczynając od dołu, cztery plastry szynki, następnie cztery plastry sera, ponownie szynkę i ser. Posiekaj cebulę w drobną kostkę. Rozłóż na całej powierzchni ciasta. Posól i popieprz.
Zawiń z ciasta rulon. Podziel na około 10 części. Ułóż na blaszce do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza i piecz około 15-20 minut.