Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, tanie, proste,
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 53
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 274
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 53
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 274
Składniki
Rabarbar myjemy, obcinanamy końce i kroimy na nie wielką kostkę. Wkładamy do salaterki zasypujemy cukrem(ok.115g) i możemy iść sobie spokojnie na kawę czekając aż rabarbar puści sok.
Po ok. 1h odsączamy sok z rabarbaru. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni oraz szykujemy formę do pieczenia którą smarujemy odrobiną masła i wysypujemy bułką tartą. Inna szkoła jazdy mówi żeby wyłożyć formę papierem do pieczenia tak aby zostawić dwa wystające paski.
Mikserem bądź ręcznie ucieramy cukier z masłem. Następnie dodajemy po jednym jajku a na sam koniec wsypujemy po łyżce mąki i mieszamy. Całą masę wylewamy do foremki i układamy na wierzchu równomiernie owoce, a górę posypujemy jeszcze brązowym cukrem.
Wsadzamy do piekarnika na 25-30minut aż ciasto się zezłoci. Ja osobicie oprócz rabarbaru dodaję również truskawki, które również wcześniej zasypuje cukrem i oddsączam.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pasta z tuńczyka
Przekąski
Jajka z pieczarkami
Przekąski
Drożdżowe racuchy z mascarpone
Przekąski
Pieczarki nadziewane fasolką szparagową z jajkiem
Pasta z tuńczyka
Pasta z tuńczyka, jajek, ogórków konserwowych oraz suszonych pomidorów. Prost...
Odsłon: 26
Jajka z pieczarkami
Jajka z pieczarkami to moje ulubione jajka faszerowane. Przygotowuję je na św...
Odsłon: 374