Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1856
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8410
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 785
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254141
Polecam.
Odsłon: 1513
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1856
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8410
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 785
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254141
Polecam.
Odsłon: 1513
Składniki
Rabarbar myjemy, obcinanamy końce i kroimy na nie wielką kostkę. Wkładamy do salaterki zasypujemy cukrem(ok.115g) i możemy iść sobie spokojnie na kawę czekając aż rabarbar puści sok.
Po ok. 1h odsączamy sok z rabarbaru. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni oraz szykujemy formę do pieczenia którą smarujemy odrobiną masła i wysypujemy bułką tartą. Inna szkoła jazdy mówi żeby wyłożyć formę papierem do pieczenia tak aby zostawić dwa wystające paski.
Mikserem bądź ręcznie ucieramy cukier z masłem. Następnie dodajemy po jednym jajku a na sam koniec wsypujemy po łyżce mąki i mieszamy. Całą masę wylewamy do foremki i układamy na wierzchu równomiernie owoce, a górę posypujemy jeszcze brązowym cukrem.
Wsadzamy do piekarnika na 25-30minut aż ciasto się zezłoci. Ja osobicie oprócz rabarbaru dodaję również truskawki, które również wcześniej zasypuje cukrem i oddsączam.