Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne przygotowanie, doskonały smak, można jeść na ciepło i na zimno!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 367
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1776
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 367
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1776
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Składniki
Cebulę i paprykę pokroić w cieniutkie "piórka" i udusić na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek, tak by warzywa były miękkie i lekko przyrumienione - nie solić-
Gotowe ciasto francuskie rozłożyć na blasze i po nakłuwać widelcem
Na ciasto położyć cebulę i paprykę, a następnie położyć na przemian kiełbaski i tuńczyka.
Każdy dodatek jaki lubicie jest mile widziany np.: plastry pomidora, wędzone sardynki w całości, gotowane jaja na twardo, kapary, oliwki
Piec w rozgrzanym piekarniku około 20 min. (tak by ciasto nabrało pięknego złocistego koloru)