Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne przygotowanie, doskonały smak, można jeść na ciepło i na zimno!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97633
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1929
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5765
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5768
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97633
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1929
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5765
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5768
Składniki
Cebulę i paprykę pokroić w cieniutkie "piórka" i udusić na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek, tak by warzywa były miękkie i lekko przyrumienione - nie solić-
Gotowe ciasto francuskie rozłożyć na blasze i po nakłuwać widelcem
Na ciasto położyć cebulę i paprykę, a następnie położyć na przemian kiełbaski i tuńczyka.
Każdy dodatek jaki lubicie jest mile widziany np.: plastry pomidora, wędzone sardynki w całości, gotowane jaja na twardo, kapary, oliwki
Piec w rozgrzanym piekarniku około 20 min. (tak by ciasto nabrało pięknego złocistego koloru)