Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 7
Dodano: 29.01.2010
Odsłon: 11242
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Cebulę i paprykę pokroić w cieniutkie "piórka" i udusić na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek, tak by warzywa były miękkie i lekko przyrumienione - nie solić-
Gotowe ciasto francuskie rozłożyć na blasze i po nakłuwać widelcem
Na ciasto położyć cebulę i paprykę, a następnie położyć na przemian kiełbaski i tuńczyka.
Każdy dodatek jaki lubicie jest mile widziany np.: plastry pomidora, wędzone sardynki w całości, gotowane jaja na twardo, kapary, oliwki
Piec w rozgrzanym piekarniku około 20 min. (tak by ciasto nabrało pięknego złocistego koloru)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

mniamu 22 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
...mniamu, wszystko co lubię...zrobię napewno :))2 Kto głosował? | Odpowiedz