Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super alternatywa dla pozostałego z obiadu rosołu i mięsa z rosołu
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 489
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8915
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 489
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8915
Składniki
mięso z rosołu drobniutko pokroić dodać szczypiorek i wymieszać.Rosół zagotować wsypać mąkę i energicznie wymieszać,gotujemy ok 1min.Ciasto ostudzić ,wyłożyć na stolnicę dodac żółtka i zagnaiatać aż powstanie gładkie ciasto(BEZ GRUDEK).Wałkujemy ciasto do grubości ok.0,5 cm,wycinamy szklanką krążki.Na każdy krążek układamy troszkę farszu z kurczaka ,ok pół łyżeczki serka lub troszke mniej,posypujemy szczypiorkiem ,i doprawiamy solą i pieprzem.Mocno sklejamy jak pierogi (typowe coxinha mają kształt nóżek)panierujemy w białku i tartej bułce.smażymyok.8 min w głębokim tłuszczu co jakiś czas obracając