Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny ryz o zdecydowanym smaku
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
olej wlac do garnka i wrzucic na niego obrany i rozkrojony na pol czosnek podpiekac az czosnek zbrazowieje
nastepnie wsypujemy ryz i podpiekamy go az uzyska bialo perlowy kolor
kiedy ryz bedzie juz w wiekszosci bailo perlowy zalewamy go 2 szkalnkami wody i przyprawiamy sola zmniejszamy ogien i przykrywamy
nie mieszamy juz potrawy sprawdzajac co jakis czas czy ryz nie przypala sie od spodu