Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny ryz o zdecydowanym smaku
Pyszny obiad z piekarnika ,który robi się praktycznie sam. A efekt końcowy je...
Odsłon: 194
Sezon grzybkowy w pełni wiec grzechem by było gdyby nie skorzystać z darów na...
Odsłon: 103
Pyszny obiad z piekarnika ,który robi się praktycznie sam. A efekt końcowy je...
Odsłon: 194
Sezon grzybkowy w pełni wiec grzechem by było gdyby nie skorzystać z darów na...
Odsłon: 103
Składniki
olej wlac do garnka i wrzucic na niego obrany i rozkrojony na pol czosnek podpiekac az czosnek zbrazowieje
nastepnie wsypujemy ryz i podpiekamy go az uzyska bialo perlowy kolor
kiedy ryz bedzie juz w wiekszosci bailo perlowy zalewamy go 2 szkalnkami wody i przyprawiamy sola zmniejszamy ogien i przykrywamy
nie mieszamy juz potrawy sprawdzajac co jakis czas czy ryz nie przypala sie od spodu