Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajna przekąska na różnego rodzaju spotkania czy nawet obiad.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Mięso z kurczaka pokroiłam na drobniejsze kawałki ok. 5 cm długości i 3 cm szerokości. Wszystkie przyprawy wymieszałam ze sobą a następnie z mięsem z kurczaka i odstawiłam na ok. 1 godzinkę do lodówki.
Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszałam za pomocą trzepaczki do jajek. Nie podawałam ile trzeba dodać mąki, bo trzeba dać jej tyle by ciasto było bardziej gęste niż na naleśniki.
Każdy kawałek kurczaka obtaczałam w cieście naleśnikowym a następnie w rozkruszonych płatkach kukurydzianych. Płatki kukurydziane rozdrobniłam wcześniej za pomocą blendera na prawie miałką konsystencję. Taka kombinacja daje chrupkości nuggetsom. Smażyłam w głębokim oleju do uzyskania mocno złotego koloru. Podawałam z sosem czosnkowym i ketchupem.