Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza i domowa wersja zapiekanki.
Przepis dnia
Smakuje jak gołąbki, a jest o wiele prostsza w przygotowaniu i zawiera mniej...
Odsłon: 68885
Jak zwykł mawiać Hans Kloss w „Stawce Większej Niż Życie”, w Krakowie najleps...
Odsłon: 1986
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3753
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 223
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 282
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3753
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 223
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 282
Składniki
Pieczarki ścieramy na grubej tarce i na patelni podsmażamy aż nadmiar wody wyparuje, przyprawiamy szczyptą soli. Na drugiej patelni podsmażamy na maśle pokrojoną cebulę aż się zeszkli, przyprawiamy bazylią i solą. Jak cebula się zeszkli dodajemy pokrojoną paprykę i chwilkę dusimy aż papryka zmięknie. Bułki (dowolny rodzaj, każde będą dobre) przekrajamy na pół, połówki smarujemy odrobiną masła, nakładamy pieczarki, cebulę z papryką, przyprawiamy bazylią i posypujemy startym serem. Do rozgrzanego piekarnika do 180'C wkładamy zapiekanki na około 10min. Smacznego
Przepisy Przekąski
Przekąski
Parówki w cieście francuskim
Przekąski
Węgierski langosz
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Przekąski
marynowane filety z makreli
Parówki w cieście francuskim
Parówki w cieście francuskim to danie, które zasmakuje zarówno dzieciom, jak...
Odsłon: 12589
Węgierski langosz
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 6181