Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza i domowa wersja zapiekanki.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3970
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19981
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3106
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4373
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3970
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19981
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3106
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4373
Składniki
Pieczarki ścieramy na grubej tarce i na patelni podsmażamy aż nadmiar wody wyparuje, przyprawiamy szczyptą soli. Na drugiej patelni podsmażamy na maśle pokrojoną cebulę aż się zeszkli, przyprawiamy bazylią i solą. Jak cebula się zeszkli dodajemy pokrojoną paprykę i chwilkę dusimy aż papryka zmięknie. Bułki (dowolny rodzaj, każde będą dobre) przekrajamy na pół, połówki smarujemy odrobiną masła, nakładamy pieczarki, cebulę z papryką, przyprawiamy bazylią i posypujemy startym serem. Do rozgrzanego piekarnika do 180'C wkładamy zapiekanki na około 10min. Smacznego