Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza i domowa wersja zapiekanki.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1398
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5904
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8861
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18642
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1398
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5904
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8861
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18642
Składniki
Pieczarki ścieramy na grubej tarce i na patelni podsmażamy aż nadmiar wody wyparuje, przyprawiamy szczyptą soli. Na drugiej patelni podsmażamy na maśle pokrojoną cebulę aż się zeszkli, przyprawiamy bazylią i solą. Jak cebula się zeszkli dodajemy pokrojoną paprykę i chwilkę dusimy aż papryka zmięknie. Bułki (dowolny rodzaj, każde będą dobre) przekrajamy na pół, połówki smarujemy odrobiną masła, nakładamy pieczarki, cebulę z papryką, przyprawiamy bazylią i posypujemy startym serem. Do rozgrzanego piekarnika do 180'C wkładamy zapiekanki na około 10min. Smacznego