Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frytki najchętniej jadane są przez dzieci, są ulubionym dodatkiem do krótko smażonych mięs bez sosu. Oczywiście równie smakowite są z majonezem czy z ketchupem:)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37598
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 382
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 140
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 364
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9220
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37598
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 382
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 140
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 364
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9220
Składniki
Ziemniaki umyć, obrać cienko, a następnie pokroić najpierw w plastry, a potem w słupki. Tak przygotowane ziemniaki jeszcze raz umyć i starannie osuszyć w lnianej ściereczce. W dwóch naczyniach rozgrzać olej. Prawidłową temperaturę tłuszczu sprawdzaj wrzucając do niego jedną frytkę - powinno to spowodować gwałtowne bąblowanie oleju:) Do pierwszego naczynia na silnie rozgrzany olej wrzucaj partiami frytki i smaż około trzech minut. Gdy na powierzchni ukażą się pęcherzyki, wyjmij i włóż do drugiego naczynia z bardzo mocno rozgrzanym olejem i również krótko smaż. Zrumienione frytki wybrać łyżką cedzakową, osączyć na bibule, wyłożyć na ogrzany półmisek i oprószyć solą. Podawać gorące:)