Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest tak proste. że byłam je wstanie zrobić nawet na praktykach z geodezji ;) a co najważniejsze jest przepyszne.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1272
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 264
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2266
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1272
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 264
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2266
Składniki
Jabłka obieramy trzemy na dużych oczkach. Czekamy aż puszczą sok. Nadmiar odlewamy lub wypijamy. Do jabłek dodajemy cukier cynamonowy oraz jeden kisiel cytrynowy.
Do jednej miski wsypujemy mąkę z cukrem oraz proszkiem do pieczenia. Dodajemy masło, dwa jajka w całości. Zagniatamy ciasto aż będzie gładkie i samo odejdzie od ręki.
Dzielimy ciasto na dwie części i obydwie wkładamy do zamrażalnika aby nam stwardniały. Należy pamiętać aby o nim nie zapomnieć.
Jedną część wykładamy foremkę. układamy jabłka i wierzch również zakrywamy ciastem. Ja osobiście nie rozwałkowuje ciasta: albo formę wyklejam ciastem albo ścieram je na tarce.
Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 50min. Najpierw ustawiamy na dół piekarnika a po jakiś 30 minutach dajemy górę dół