Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli pieczarek i zieleninki:) Naprawdę pyszne!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11313
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9863
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11313
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9863
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Jajka ugotowac na twardo, obrac. Gdy będą zimne przekroic każde na pół i wyciągnąc wszystkie żółtka do oddzielnej miseczki. Pieczarki oczyścic, zetrzec na tarce o grubych oczkach i podsmażyc na oliwie z drobno posiekaną cebulką. Nie solic w trakcie smażenia bo pieczarki zczarnieją. Natkę umyc i drobno posiekac.
Żółtka pognieśc dokładnie widelcem lub blenderem na jednolitą masę, dodac majonez, smażone pieczarki i natkę. Wszystko dokładnie wymieszac i doprawic do smaku pieprzem i solą. Do połówek jajek nakładac sporą porcję farszu łyżeczką. Można udekorowac majonezem i listeczkiem pietruszki. Smacznego!