Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 34
Dodano: 13.03.2010
Odsłon: 7807
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Jajka ugotowac na twardo, obrac. Gdy będą zimne przekroic każde na pół i wyciągnąc wszystkie żółtka do oddzielnej miseczki. Pieczarki oczyścic, zetrzec na tarce o grubych oczkach i podsmażyc na oliwie z drobno posiekaną cebulką. Nie solic w trakcie smażenia bo pieczarki zczarnieją. Natkę umyc i drobno posiekac.
Żółtka pognieśc dokładnie widelcem lub blenderem na jednolitą masę, dodac majonez, smażone pieczarki i natkę. Wszystko dokładnie wymieszac i doprawic do smaku pieprzem i solą. Do połówek jajek nakładac sporą porcję farszu łyżeczką. Można udekorowac majonezem i listeczkiem pietruszki. Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

morgan11 06 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Robiłam. Super!!4 Kto głosował? | Odpowiedz

ilia 13 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Robię bardzo podobne, tylko do farszu daję starty żółty ser (około 15 dag na 10 jaj) i do pieczarek dodaję łyżkę ketchupu, mniam!4 Kto głosował? | Odpowiedz