Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Potrawę można zrobić w prodiżu. Dno prodiża posmarować łuszczem
Z każdej bułki ściąć ostrym nożem wierzch , wydrążyć środek bułki
Wnętrze bułki skropić mlekiem położyć na jej dno po kawałku masła
Do każdej bułki wbić po jednym jajku posolić lub poprószyć pieprzem,posypać starym serem
Tak przygotowane bułeczki ułożyć w prodiżu
Ogrzewać tak długo aż, białko jajek zetnie się i bułki staną się chrupiące
Podawać gorące wprost po wyjęciu z prodiża
W sezonie gdy są pomidory do środka każdej bułki pod jajko można włożyć po plasterku pomidorka
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

renka 25 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Nigdy nie jadłam bułki z nadzieniem jajecznym,ale spróbuję,szkoda ,że nie ma zdjęcia ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Agunkaa 25 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Swetny sposob na czerstwe bulki,oraz fajna kolacje.0 Kto głosował? | Odpowiedz