Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3780
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 715
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3780
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 715
Składniki
Potrawę można zrobić w prodiżu. Dno prodiża posmarować łuszczem
Z każdej bułki ściąć ostrym nożem wierzch , wydrążyć środek bułki
Wnętrze bułki skropić mlekiem położyć na jej dno po kawałku masła
Do każdej bułki wbić po jednym jajku posolić lub poprószyć pieprzem,posypać starym serem
Tak przygotowane bułeczki ułożyć w prodiżu
Ogrzewać tak długo aż, białko jajek zetnie się i bułki staną się chrupiące
Podawać gorące wprost po wyjęciu z prodiża
W sezonie gdy są pomidory do środka każdej bułki pod jajko można włożyć po plasterku pomidorka
Smacznego!