Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny doskonały przepis od Teściowe Marysi. Zawsze się udaje. Jest przebojem na wszystkich uroczystościach rodzinnych. Takiej wędliny nie da się kupić !
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 188
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 84
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 55
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7831
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 188
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 84
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 55
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7831
Składniki
Karczek natrzeć solą, majerankiem i rozdrobnionym czosnkiem. Włożyć do naczynia żaroodpornego lub dużej miski, przykryć i odstawić do lodówki na noc.
Wypłukać i zamoczyć w zimnej wodzie na 20 minut.
Wysuszyć, związać sznurkiem, posypać pieprzem i majerankiem.
Podłożyć smalcu ( oleju ) pod spód, wlać odrobinę wody, piec w przykrytym naczyniu żaroodpornym ( lub gęsiarce ) w piekarniku ( góra - dół ) w temperaturze 220 st.C przez 1,5 godziny.
Wyłączyć i studzić w piekarniku. Po wystudzeniu można rozwiązać sznurek. Schłodzić w lodówce.