Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny doskonały przepis od Teściowe Marysi. Zawsze się udaje. Jest przebojem na wszystkich uroczystościach rodzinnych. Takiej wędliny nie da się kupić !
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 511
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 420
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1518
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 511
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 420
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1518
Składniki
Karczek natrzeć solą, majerankiem i rozdrobnionym czosnkiem. Włożyć do naczynia żaroodpornego lub dużej miski, przykryć i odstawić do lodówki na noc.
Wypłukać i zamoczyć w zimnej wodzie na 20 minut.
Wysuszyć, związać sznurkiem, posypać pieprzem i majerankiem.
Podłożyć smalcu ( oleju ) pod spód, wlać odrobinę wody, piec w przykrytym naczyniu żaroodpornym ( lub gęsiarce ) w piekarniku ( góra - dół ) w temperaturze 220 st.C przez 1,5 godziny.
Wyłączyć i studzić w piekarniku. Po wystudzeniu można rozwiązać sznurek. Schłodzić w lodówce.