Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wraz z moją córką przygotowałyśmy cztery propozycje koreczków. Przepis jest prosty i łatwy do zrobienia nawet z dziećmi. Poniżej znajdziecie listę potrzebnych produktów i krok po kroku opis jak je zrobić.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115650
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7880
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2972
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1374
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1234
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115650
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7880
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2972
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1374
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1234
Składniki
Ukrój 16 cienkich kromek chleba razowego. W kromkach tych, wyciśnij kieliszkiem do likierów (małym) po dwa lub więcej krążków. Następnie przygotuj je wg czterech wariantów:
I wariant Krążki pieczywa posmaruj serem kozim i dodaj po małym kawałeczku łososia. Następnie dodaj dodatki wspomniane w liście potrzebnych składników,
II wariant Chleb posmaruj serkiem chrzanowych i połóż na nim małe kawałeczki zrolowanej szynki szwarcwaldzkiej. Udekoruj jak wyżej,
III wariant Wycięte kółka z chleba nasącz odrobiną oliwy z oliwek, a następnie dodaj fetę pokrojoną w kostkę. Pamiętaj o wspomnianych wyżej trzech dodatkach,
IV wariant Ten wariant jest przygotowany z myślą o dzieciach, a wymyśliła go moja córka. Wycięte krążki posmaruj masłem i ułóż na nich po plasterku sera żółtego. Następnie dodaj oliwkę, suszone pomidory, pomidorki koktajlowe. Ze wspomnianej ilości wyjdzie Tobie po mniej więcej po dwa koreczki z każdego rodzaju na osobę. Pamiętaj, że koreczki powinny być małe i zgrabne, tak aby można je było zjeść na raz. Świetnie nadają się na przyjęcia bez miejsc siedzących. Możesz do nich dorobić sos, np. ztatziki.