Do góry

Przekąski Przepis na:

Koreczki z łososia, ogórka i serka śmietankowego

Koreczki z łososia, ogórka i serka śmietankowego

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 4812

Dodano:

Odsłon: 6487

Koreczki z ogórka i łososia są smakowitym pomysłem na przekąski na zimno. Sprawdzają się podczas spotkań towarzyskich, imprez rodzinnych, wieczorów we dwoje. Koreczki są proste i niedrogie w wykonaniu. Miłośnicy ryb będą zachwyceni!

Składniki

  • 1 ogórek średniej długości
  • 1 opakowanie serka śmietankowego 150 g (typu Almette)
  • pół pęczka koperku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 10 dkg kawałków łososia wędzonego
  • Oliwki
  • Dodatkowo:
  • wykałaczki
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Koreczki z łososia, ogórka i serka śmietankowego

Przygotowanie

  1. Zawartość całego serka wymieszałam z jogurtem naturalnym i drobno posiekanym koperkiem.

  2. Ogórka cienko obrałam ze skórki i pokroiłam na plastry ok. 7 mm grubości.

  3. Na każdy kawałek ogórka nakładałam łyżeczką serek, kładłam plasterek łososia i przekłuwałam wykałaczką z oliwką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń