Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na podanie krewetek w odmienionej lekko postaci.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12665
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1434
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13791
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5780
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12665
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1434
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13791
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5780
Składniki
Zaparzyć herbatę w 150 ml gorącej wody. Do letniego naparu dodać czosnek, skórkę cytrynową i paprykę.
Krewetki oczyścić i włożyć do powstałej marynaty na min 2 godziny.
Krewetki usmażyć na oleju.
Na patelni po usmażeniu krewetek z marynaty, wina i śmietany przygotować sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem.