Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na podanie krewetek w odmienionej lekko postaci.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2871
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3401
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2871
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3401
Składniki
Zaparzyć herbatę w 150 ml gorącej wody. Do letniego naparu dodać czosnek, skórkę cytrynową i paprykę.
Krewetki oczyścić i włożyć do powstałej marynaty na min 2 godziny.
Krewetki usmażyć na oleju.
Na patelni po usmażeniu krewetek z marynaty, wina i śmietany przygotować sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem.