Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na podanie krewetek w odmienionej lekko postaci.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1072
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1024
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12930
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1072
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1024
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12930
Składniki
Zaparzyć herbatę w 150 ml gorącej wody. Do letniego naparu dodać czosnek, skórkę cytrynową i paprykę.
Krewetki oczyścić i włożyć do powstałej marynaty na min 2 godziny.
Krewetki usmażyć na oleju.
Na patelni po usmażeniu krewetek z marynaty, wina i śmietany przygotować sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem.