Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na podanie krewetek w odmienionej lekko postaci.
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 693
Popularnym daniem kuchni małopolskiej są hulajdy. To niewielkie, okrągłe klus...
Odsłon: 77
Przygotowanie Pinsy zajmuje niewiele czasu a smakuje wybornie. Biały serowy s...
Odsłon: 999
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 693
Popularnym daniem kuchni małopolskiej są hulajdy. To niewielkie, okrągłe klus...
Odsłon: 77
Przygotowanie Pinsy zajmuje niewiele czasu a smakuje wybornie. Biały serowy s...
Odsłon: 999
Składniki
Zaparzyć herbatę w 150 ml gorącej wody. Do letniego naparu dodać czosnek, skórkę cytrynową i paprykę.
Krewetki oczyścić i włożyć do powstałej marynaty na min 2 godziny.
Krewetki usmażyć na oleju.
Na patelni po usmażeniu krewetek z marynaty, wina i śmietany przygotować sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem.