Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki z natką pietruszki i czosnkiem to pyszna przekąska dla kochających owoce morza. Ten przepis jest chyba najłatwiejszym przepisem na krewetki, ale za to jak smacznym!
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Miałam mrożone krewetki bez pancerzyków i jelitka. Rozmroziłam je i odsączyłam z wody.
Czosnek obrałam z łupinek i pokroiłam w cienkie plasterki. Na patelni rozpuściłam i rozgrzałam masło. Przez krótką chwilę smażyłam czosnek na maśle.
Dodałam krewetki, oprószyłam je natką pietruszki i oprószyłam solą. Smażyłam z jednej strony trzy minuty, przekręciłam je na drugą stronę i smażyłam jeszcze jedną minutę. Podawałam na ciepło od razu jak skończyły się smażyć.