Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki z natką pietruszki i czosnkiem to pyszna przekąska dla kochających owoce morza. Ten przepis jest chyba najłatwiejszym przepisem na krewetki, ale za to jak smacznym!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 56
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 166
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4204
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 56
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 166
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4204
Składniki
Miałam mrożone krewetki bez pancerzyków i jelitka. Rozmroziłam je i odsączyłam z wody.
Czosnek obrałam z łupinek i pokroiłam w cienkie plasterki. Na patelni rozpuściłam i rozgrzałam masło. Przez krótką chwilę smażyłam czosnek na maśle.
Dodałam krewetki, oprószyłam je natką pietruszki i oprószyłam solą. Smażyłam z jednej strony trzy minuty, przekręciłam je na drugą stronę i smażyłam jeszcze jedną minutę. Podawałam na ciepło od razu jak skończyły się smażyć.