Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki z natką pietruszki i czosnkiem to pyszna przekąska dla kochających owoce morza. Ten przepis jest chyba najłatwiejszym przepisem na krewetki, ale za to jak smacznym!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 109
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2690
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3598
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 530
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5261
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 109
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2690
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3598
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 530
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5261
Składniki
Miałam mrożone krewetki bez pancerzyków i jelitka. Rozmroziłam je i odsączyłam z wody.
Czosnek obrałam z łupinek i pokroiłam w cienkie plasterki. Na patelni rozpuściłam i rozgrzałam masło. Przez krótką chwilę smażyłam czosnek na maśle.
Dodałam krewetki, oprószyłam je natką pietruszki i oprószyłam solą. Smażyłam z jednej strony trzy minuty, przekręciłam je na drugą stronę i smażyłam jeszcze jedną minutę. Podawałam na ciepło od razu jak skończyły się smażyć.