Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki z natką pietruszki i czosnkiem to pyszna przekąska dla kochających owoce morza. Ten przepis jest chyba najłatwiejszym przepisem na krewetki, ale za to jak smacznym!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2957
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422050
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2223
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2957
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422050
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2223
Składniki
Miałam mrożone krewetki bez pancerzyków i jelitka. Rozmroziłam je i odsączyłam z wody.
Czosnek obrałam z łupinek i pokroiłam w cienkie plasterki. Na patelni rozpuściłam i rozgrzałam masło. Przez krótką chwilę smażyłam czosnek na maśle.
Dodałam krewetki, oprószyłam je natką pietruszki i oprószyłam solą. Smażyłam z jednej strony trzy minuty, przekręciłam je na drugą stronę i smażyłam jeszcze jedną minutę. Podawałam na ciepło od razu jak skończyły się smażyć.