Do góry

Przekąski Przepis na:

Krewetki z natką pietruszki i czosnkiem

Krewetki z natką pietruszki i czosnkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 251 Ocena: 4354

Dodano:

Odsłon: 8259

Krewetki z natką pietruszki i czosnkiem to pyszna przekąska dla kochających owoce morza. Ten przepis jest chyba najłatwiejszym przepisem na krewetki, ale za to jak smacznym!

Składniki

  • 25 dkg krewetek bez pancerzyków (miałam mrożone)
  • 7 dkg masła
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 garść drobno posiekanej natki pietruszki
  • sól
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Krewetki z natką pietruszki i czosnkiem

Przygotowanie

  1. Miałam mrożone krewetki bez pancerzyków i jelitka. Rozmroziłam je i odsączyłam z wody.

  2. Czosnek obrałam z łupinek i pokroiłam w cienkie plasterki. Na patelni rozpuściłam i rozgrzałam masło. Przez krótką chwilę smażyłam czosnek na maśle.

  3. Dodałam krewetki, oprószyłam je natką pietruszki i oprószyłam solą. Smażyłam z jednej strony trzy minuty, przekręciłam je na drugą stronę i smażyłam jeszcze jedną minutę.
    Podawałam na ciepło od razu jak skończyły się smażyć.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń