Przekąski Przepis na:
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Do oliwy dodajemy ząbek czosnku,po zrumienieniu wyciągamy,przysmażamy krewetki,na talerzu układamy bazylie,na to kładziemy krewetki,na patelni podgrzewamy szyjki rakowe,wykładamy na krewetki, polewamy wszystko oliwa z oliwek, przyprawiamy świeżo mieloną solą i pieprzem
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Ivona 29 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
Tak jak napisał/a autor/ka tego przepisu jest to porcja na 1 osobę.Orientacyjnie jest to około 10-15 zł.Bardzo prosta i smaczna przystawka.Za kg szyjek rakowych trzeba zapłacić około 50 zł,a ceny krewetek są bardzo zróżnicowane.Powiedzmy,że jest to krewetka królewska,cena od 70-120 zł za kg.2 Kto głosował? | Odpowiedz

lyga81 22 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
ile to wyszło?? pewie z 50 zl0 Kto głosował? | Odpowiedz