Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne "krokiety" z kremowym nadzieniem
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 909
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4545
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 909
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4545
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Zamrożone kostki szpinaku podgrzewać na patelni z ok. 1 szklanką wody. Kiedy szpinak się rozmrozi należy odcedzić go na sitku. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i wrzucić do niej odsączony szpinak, podsmażyć. Następnie do szpinaku dodać ricottę, parmezan i posolić do smaku. Całość razem podgrzewać cały czas mieszając. Odstawić do ostygnięcia. Schłodzony farsz rozdrobnić w blenderze (ale nie za długo, bo inaczej powstanie zhomogenizowana papka. Już można przystąpić do formowania "krokiecików". Na naleśnik przypada ok. 1-1,5 łyżki farszu. Ciasto należy zwijać w formę tradycyjnych krokietów, obtoczyć w jajku a następnie w bułce tartej. Gotowe krokiety smażyć na maśle z odrobiną oliwy (wtedy nie będą się przypalać).