Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne "krokiety" z kremowym nadzieniem
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5442
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1801
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5359
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1862
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5442
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1801
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5359
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1862
Składniki
Zamrożone kostki szpinaku podgrzewać na patelni z ok. 1 szklanką wody. Kiedy szpinak się rozmrozi należy odcedzić go na sitku. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i wrzucić do niej odsączony szpinak, podsmażyć. Następnie do szpinaku dodać ricottę, parmezan i posolić do smaku. Całość razem podgrzewać cały czas mieszając. Odstawić do ostygnięcia. Schłodzony farsz rozdrobnić w blenderze (ale nie za długo, bo inaczej powstanie zhomogenizowana papka. Już można przystąpić do formowania "krokiecików". Na naleśnik przypada ok. 1-1,5 łyżki farszu. Ciasto należy zwijać w formę tradycyjnych krokietów, obtoczyć w jajku a następnie w bułce tartej. Gotowe krokiety smażyć na maśle z odrobiną oliwy (wtedy nie będą się przypalać).