Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne "krokiety" z kremowym nadzieniem
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24888
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6021
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 271
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24888
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6021
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 271
Składniki
Zamrożone kostki szpinaku podgrzewać na patelni z ok. 1 szklanką wody. Kiedy szpinak się rozmrozi należy odcedzić go na sitku. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i wrzucić do niej odsączony szpinak, podsmażyć. Następnie do szpinaku dodać ricottę, parmezan i posolić do smaku. Całość razem podgrzewać cały czas mieszając. Odstawić do ostygnięcia. Schłodzony farsz rozdrobnić w blenderze (ale nie za długo, bo inaczej powstanie zhomogenizowana papka. Już można przystąpić do formowania "krokiecików". Na naleśnik przypada ok. 1-1,5 łyżki farszu. Ciasto należy zwijać w formę tradycyjnych krokietów, obtoczyć w jajku a następnie w bułce tartej. Gotowe krokiety smażyć na maśle z odrobiną oliwy (wtedy nie będą się przypalać).