Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Robimy zwykle naleśniki. Dobrze zrobic je na samym poczatku, jak troszkę poleżą zrobią się miekkie i nie będą się łamały podczas zawijania.
Pieczarki obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Starte pieczarki wrzucamy na patelnie bądz do garnka na rozgrzaną margaryne. Doprawiamy vegetą.
Ser scieramy na tej samej tarce co pieczarki.
Gdy pieczarki wyparuja całą wodę i będą miekkie dorzucamy do nich starty ser. i mieszamy.
Na naleśniki kładziemy farsz i zwijamy.
Obtaczamy w jajku w bułce i smazymy na oleju.
Smacznego!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

btylza 20 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Żaden naleśnik podczas zawijania nie będzie się łamał jeżeli do ciasta dodamy piane z ubitych białek. Po za tym Vegeta to polepszacz smaku który negatywnie wpływa na nasze zdrowie. Mamy bardzo dużo naturalnych przypraw oraz ziół z których należy korzystać.23 Kto głosował? | Odpowiedz

polyanna74 07 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
Fajny przepis nie znałam go dotychczas. Gościły w piątek na stole-krótko bo wszystkie zniknęły. Pycha!23 Kto głosował? | Odpowiedz

Jolka_85 19 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
bardzo smaczne i latwe danie, u mnie w domu bardzo wszystkim smakowalo22 Kto głosował? | Odpowiedz

khoelia 13 maja 2010Zgłoś do usunięcia
dokładnie, u mnie w domu kilka osob nie lubi cebuli, dlatego jej nie dodawałam. ale same pieczarki i ser są przepyszne :)23 Kto głosował? | Odpowiedz

polkangaroo 12 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Do Kuchcik 1: Nie każdy lubi cebulkę :)23 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 12 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Jak to? Same pieczarki i bez cebuli? Tego wyraźnie w tym przepisie brakuje.1 Kto głosował? | Odpowiedz

polkangaroo 12 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Przepis stary jak świat ale jaki smakowity? Uwielbiamy w naszym domu naleśniki w każdej postaci.23 Kto głosował? | Odpowiedz