Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1574
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 910
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1574
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 910
Składniki
Z mięsa, grzybów i włoszczyzny ugotować wywar, dodać ziele i listek laurowy. Po ugotowaniu przecedzić. Grzyby pokroić w paski i dodać do wywaru. Kaszę opłukać, zalać zimną wodą i wstawić do większego garnka z wrzącą wodą. Gotować ,aż kasza będzie miękka po czym kaszę dodać do zupy, podgrzać,przyprawić solą i pieprzem, zabielić śmietaną.