Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na rybke :) im dluzej stoi tym smaczniejsza:)
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 382
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15243
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3139
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 382
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15243
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3139
Składniki
Bulke namoczyc w wodzie- odcisnac . Rybe zmielic razem z odcisnieta bulka, pokrojona w kostke cebula i czosnkiem. Do masy dodac jajko , kasze manne , doprawic sola, pieprzem, jezeli masa bedzie za luzna mozna dosypac tartej bulki. Wszystko razem dobrze wymieszac. Formowac kulki wielkości orzecha wloskiego i obtaczac w bulce tartej. Smazyc na rozgrzanym oleju do brazowego koloru. Na papierowym reczniku odsaczyc z nadmiaru tluszczu.
Zrobic zalewe. Wode zagotowac, dodac cukier, ziele i lisc laurowy. Dodac cebule pokrojona w piorka oraz marchewke w cieniutkich plasterkach. Do wczesniej przygotowanych sloikow wrzucic kulki , zalac goraca zalewa , zakrecic, ( ja odwracam wieczkiem na dol ) Po wystudzeniu schowac w chlodne miejsce (np. lodowka ) :) Mozna rowniez kulki ulozyc w garnku , zalac i schlodzone schowac do lodowki . Ja robie z podwojnej porcji a czasem nawet z potrojnej dlatego wkladam w sloiczki:) Smacznego !!!