Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na rybke :) im dluzej stoi tym smaczniejsza:)
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5000
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1863
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 50
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5000
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1863
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 50
Składniki
Bulke namoczyc w wodzie- odcisnac . Rybe zmielic razem z odcisnieta bulka, pokrojona w kostke cebula i czosnkiem. Do masy dodac jajko , kasze manne , doprawic sola, pieprzem, jezeli masa bedzie za luzna mozna dosypac tartej bulki. Wszystko razem dobrze wymieszac. Formowac kulki wielkości orzecha wloskiego i obtaczac w bulce tartej. Smazyc na rozgrzanym oleju do brazowego koloru. Na papierowym reczniku odsaczyc z nadmiaru tluszczu.
Zrobic zalewe. Wode zagotowac, dodac cukier, ziele i lisc laurowy. Dodac cebule pokrojona w piorka oraz marchewke w cieniutkich plasterkach. Do wczesniej przygotowanych sloikow wrzucic kulki , zalac goraca zalewa , zakrecic, ( ja odwracam wieczkiem na dol ) Po wystudzeniu schowac w chlodne miejsce (np. lodowka ) :) Mozna rowniez kulki ulozyc w garnku , zalac i schlodzone schowac do lodowki . Ja robie z podwojnej porcji a czasem nawet z potrojnej dlatego wkladam w sloiczki:) Smacznego !!!