Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na rybke :) im dluzej stoi tym smaczniejsza:)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30930
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4514
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1142
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30930
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4514
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1142
Składniki
Bulke namoczyc w wodzie- odcisnac . Rybe zmielic razem z odcisnieta bulka, pokrojona w kostke cebula i czosnkiem. Do masy dodac jajko , kasze manne , doprawic sola, pieprzem, jezeli masa bedzie za luzna mozna dosypac tartej bulki. Wszystko razem dobrze wymieszac. Formowac kulki wielkości orzecha wloskiego i obtaczac w bulce tartej. Smazyc na rozgrzanym oleju do brazowego koloru. Na papierowym reczniku odsaczyc z nadmiaru tluszczu.
Zrobic zalewe. Wode zagotowac, dodac cukier, ziele i lisc laurowy. Dodac cebule pokrojona w piorka oraz marchewke w cieniutkich plasterkach. Do wczesniej przygotowanych sloikow wrzucic kulki , zalac goraca zalewa , zakrecic, ( ja odwracam wieczkiem na dol ) Po wystudzeniu schowac w chlodne miejsce (np. lodowka ) :) Mozna rowniez kulki ulozyc w garnku , zalac i schlodzone schowac do lodowki . Ja robie z podwojnej porcji a czasem nawet z potrojnej dlatego wkladam w sloiczki:) Smacznego !!!