Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój pomysł na szybki obiad, bez zbędnego wysiłku i wyszukanych składników.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19172
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13001
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1626
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232050
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19172
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13001
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1626
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232050
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić na drobną kostkę, dodać przyprawę gyros i łyżkę oliwy-wymieszać, usmażyć. Nie dodawać soli bo gyros jest przyprawą pikantną,
Ciasto francuskie pokroić na prostokąty, wzdłuż układać kostki kurczaka i kawałki pomidorka, zwinąć w ruloniki,
ciasto posmarować rozbełtanym jajkiem z łyżką mleka-mleko doda skórce połysku,
Ja teraz po paru próbach wstawiam do zimnego piekarnika, ustawiam termoobieg i 200C. Zanim piekarnik się nagrzeje mam już gotowe danie, predzej czekałam, aż piekarnik się nagrzeje ale tak jest ekonomiczniej i szybciej-wyciągam gdy ciasto się ładnie zarumieni.
Smacznego